Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

SEVERNO PRIMORSKO SREČANJE PROSTOVOLJCEV V AJDOVŠČINI

Prostovoljci s Krasa, Mirna in Renč smo se skupaj podali na srečanje, ki ga je tokrat organiziralo DU Ajdovščina. Tam smo se dobili s tistimi iz cele Soške doline vključno z Novo Gorico in temi, ki so prišli iz Cerkna in Idrije ter Vipave. Izstopili smo na Lavričevem trgu in se podali v dvorano 1. slovenske vlade. Gostitelji so nas sprejeli s kozarcem osvežilnega, goro peciva in češnjami. Pa tudi kavica ni manjkala.

Zapele so nam pevke DU Ajdovščina in šolski otroci, zaigrala nam je dramska skupina. Sprejela nas je predsednica DU Ajdovščina: ga Metka Marušič. Pozdravni nagovor je imel g. Tadej Beočin, ki je delo ajdovskih prostovoljcev in tudi vseh ostalih zelo pohvalil. Nekaj besed so nam namenili tudi predsednik PZDU g. Zlatko Martin Marušič, vodja projekta Starejši za starejše ga Rožca Šonc in pokrajinska koordinatorka ga Janja Polanc.

Po kulturnem programu smo se razdelili v skupine: prvi so se odpravili na vodeni ogled Ajdovščine, druga skupina se je odpeljala v tovarno letal Pipistrel, tretji smo se odpeljali v Vipavski križ, kjer nam je prijetno dekle razložilo obnovo vasi, ki je postal trg in celo mesto ter nas podkrepilo z zgodovinskimi podatki. Še četrta skupina pa se je podala na Otliško okno. Ob vrnitvi smo bili vidno zadovoljni vsi udeležence za kar gre pohvala društvu in organizaciji ob podpori Dragice in Irene.

Zaključek smo imeli v restavraciji Dama, kjer so nas podkrepili z njoki z dobrim mesnim golažem in krožniki najrazličnejšega peciva, ki so ga pripravili članu DU Ajdovščina. Za zaključek pa so vsakemu društvu dali zahvalo in glineni relief ajdovskih znamenitosti.

Zapisala Nives Urdih

Oglejte si tudi