Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
15°C
6°C
Oceni objavo

Piknik brezdomcev in prostovoljcev društva VZD

Zgodnjega sobotnega jutra, 21.6.2014, smo se brezdomci in prostovoljci Društva prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote zbrali v Dnevnem centru za brezdomce v Ljubljani. V prijetnem vzdušju smo pozajtrkovali, nato pa je 28-članska druščina s tremi kombiji in avtom odpotovala na Primorsko, natančneje na Mirenski Grad, kjer so se nam pridružili brezdomci in prostovoljci iz okolice Nove Gorice. Tako je naša skupnost narasla na približno 55 članov.
Organizacija piknika je potekala v prepričanju, da delo povezuje in daje človeku dostojanstvo, zato je bila v dopoldanskem času delovna akcija, popoldan pa je bil za sprostitev pripravljen družabni program.

 

Za delovno akcijo smo se razporedili v več skupin. Nekateri so odšli na njivo, drugi so pomagali urejati vrt in okolico, spet tretji smo postavljali mrežo za igranje nogometa v popoldanskem času. Da bo hrana pripravljena, so pomagali fantje pri peki na žaru in dekleta v kuhinji. Po treh urah dela in prijetni utrujenosti se nam je prileglo kosilo.

 

Po kosilu je sledila podelitev nagrad najbolj prizadevnim brezdomcem v tekočem letu. Prav tako so bili nagrad deležni najbolj aktivni prostovoljci, tako v dnevnem centru v Ljubljani, kot pri delu z brezdomci in otroci na primorskem. Zahvalili smo se tudi zaposlenim v društvu. Posebna zahvala je bila namenjena predsedniku društva, Petru Žaklju, za vse njegovo prizadevanje in trud za dobrobit društva in vsakega izmed nas.

 

Nato so sledile družabne igre, kjer smo se pozabavali ob igranju taroka, namiznega tenisa, biljarda in drugih družabnih iger. Precej obiskana je bila tudi tako imenovana 'ležalna delavnica', ki je bila namenjena najbolj utrujenim.  V senci pod marelico smo zaigrali tudi na kitaro in prepevali. V prijetnem druženju je čas hitro mineval in nas na koncu tudi dohitel. Za konec smo si ogledali kratek film, ki je predstavil delo brezdomcev na Mirenskem gradu in krajše skupno druženje s pesmijo na okoliški travi Mirenskega Grada.

 

Potek piknika je potekal po načrtih in brezdomci so dali svoj doprinos z delom in skupnim druženjem. Zadovoljstvo je tako bilo vsestransko, kar nam predstavlja potrditev za naše dosedanje delo in motivacijo za naprej.

 

Blaž Bratovič

Oglejte si tudi