Logo MojaObčina.si

Miren-Kostanjevica

DANES
17°C
13°C
JUTRI
22°C
13°C
Deli
4848

OBISK UPOKOJNCEV IZ POBRATENE OBČINE NAZARJE

Ob podpisu listine o pobratenju v lanskem letu med našo občino in občino Nazarje, se je slovesnega dogodka udeležil tudi podpredsednik DU Nazarje g. Štiglic. Med pogovorom je vzniknila ideja o tesnejšem sodelovanju med DU Nazarje in DU Miren.
Pred približno dvema mesecema nas je g. Štiglic poklical, da nameravajo organizirati izlet v Miren in nas prosil za pomoč pri izvedbi le-tega. Z veseljem smo poprijeli za delo in rezultat je bil njihov prihod  v četrtek, 24. maja. Pričakali smo jih pred občinsko stavbo v Mirnu, kjer smo jim organizirali slovesen sprejem. Pevski zbor Društva žena Miren- Orehovlje je zapel nekaj pesmi, posebej je izstopala njihova priredba mirenske himne. Za dobrodošlico pa so jim ponudile domače pecivo ter našo jed "frtaljo", ki jo je večina njih prvič videla.  Po pozdravnem nagovoru našega predsednika g. Stanića in podpredsednika občine g. Cotiča, se je skupina razdelila na dva dela. Med izletniki je bil tudi župan občine Nazarje g. Pečovnik, ki se je za sprejem zahvalil.
Prva skupina si je ogledala Hišo dobre volje, ki jo je odlično predstavila vodja centra ga. Tina Krog s sodelavkami, druga skupina pa si je ogledala Čevljarski muzej . Ogled je vodila ga. Patricija Petejan. Po ogledu sta se skupini zamenjali. Sledil je odhod na Cerje k Pomniku braniteljem slovenske zemlje.
Zgodovino in sam Pomnik je predstavil član TD Cerje, g. Konrad Marušič, ki nas je kasneje povedel še do jame Pečinke in do Borojevićevega prestola.
Celodnevni izlet smo zaključili v Selah na Krasu Pri Krčarju, kjer se nam je pridružil še predstavnk DU Kostanjevica g. Polde Blažič, ki je tudi sam povedal marsikaj zanimivega o Krasu in bližnjem Tržiču in njegovi ladjedelnici. V veselem razpoloženju in povabilu na jesenski obisk v Nazarje, se je obisk zaključil.
DU Miren se zahvaljuje za pomoč Društvu žena Miren-Orehovlje, zaposlenim na občini ter še posebej našemu županu

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 1

Oglejte si tudi