Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
5°C
NED.
16°C
1°C
Oceni objavo

"Moja občina" že petič

Dogodki in prireditve, ki krojijo družabno dogajanje občine, so pomemben vidik zagotavljanja živosti in kakovostnejšega življenja v občini, predvsem pa nas povezujejo.

 

Prav to – povezovanje – si je za moto postavilo Kulturno turistično društvo Bilje, ko je pred petimi leti zasnovalo prireditev Moja občina in jo postavilo v tisti čas v letu, ko občina praznuje. In ker se je prvo leto pokazalo, da smo v povezovanju uspeli, da smo se v našem Domu krajanov skupaj zabavali tako tisti iz »zgornjega« kot tisti iz »spodnjega« dela naše občine, smo vedeli, da smo zasnovali prav. Dogodek je za »svoj« sprejela tudi občina in tako smo nadaljevali. Letos že petič in po obisku sodeč, uspešno.

 

Letos pevski ekipi

Hišni band, ki nam je zvest že peto leto, nas je s himno Moja občina popeljal v letošnjo prireditev, na kateri sta se v zabavnem kvizu tokrat pomerili ekipi, sestavljeni iz pevcev različnih pevskih društev naše občine. Predstavila sta nam jih že poznana kapetana ekip Zlatko Martin Marušič in Jože Bezjak. V Marušičevi rumeni ekipi so tekmovali Mirijam Štanta Govek (Glas), Timotej Lukežič (PD Opatje selo) in Karolina Sodnik (PD Opatje selo). V rdeči Bezjakovi ekipi pa Hana Marušič (PD Opatje selo), Zdenka Ostrouška (Glas) in Črt Vidič (PD Opatje selo). Že prekaljena voditeljica Neža Orel je tekmovalce in njihove voditelje spretno vodila od naloge do naloge in ekipi sta pridno nabirali točke. Budno oko komisije, v sestavi Špela Sušanj, Marta Pavlin, Maja Silič in Katja Nemec, je skrbno bdelo nad pravilnostjo odgovorov, časovnim trajanjem in dodelitvijo točk.

 

»Hišnikova« popestritev prireditve

Vzdolž celotne prireditve sta nas med posameznimi nalogami zabavala igralca dramske skupine in člana Kulturno turističnega društva Zarja Korado Beltram in Sandi Molar v vlogi hišnika prireditve in njegovega pomočnika. S svojimi »spretnostmi« sta poskrbela za humorno noto prireditve.

 

 

Namen je uspel 

Kolo sreče je ob zaključku ponovno prevesilo zmago na drugo skupino, toda komu mar? Tja smo prišli zato, da pojemo, se zabavamo, tako tekmovalci v ekipah kot gledalci; da izvemo in spoznamo kaj novega iz naše občine ter da se družimo in spoznavamo.

 

Druženje ob odličnem občinskem golažu in veselih taktih harmonik

Ob zaključnem druženju so obiskovalci poleg navdušenja nad samo prireditvijo pokazali tudi navdušenost nad odličnim golažem s polento, ki ga je za vse »častila« občina, ter sladkimi dobrotami izpod rok Društva žena iz Bilj in članov KTD Zarja Bilje. Vzdušje v polni dvorani polnih, zadovoljnih omizij iz vseh krajev naše občine pa se je še stopnjevalo ob veselih taktih harmonik dveh Timotejev, enega najstnika, Timoteja Lukežiča in komaj desetletnega Timoteja Vončine. Prav gotovi smo, da so marsikoga zasrbele pete.

 

Odzivnost mladih

Ko smo v društvu potegnili črto pod letošnjim dogodkom Moja občina, smo bili zadovoljni. Še več. Bili smo navdušeni. Navdušeni predvsem nad odzivnostjo mladih, tako z vstopom v tekmovalne ekipe kot v vrste navijačev in gledalcev na tribunah. Ponosni smo, da smo jih uspeli v toliki meri motivirati in upamo, da ne zadnjič.

 

In kaj bomo v Kulturno turističnem društvu stresli iz rokava na prireditvi Moja občina 2020? Pridite in si oglejte. Torej, se vidimo ob letu osorej.

 

Laura Bonutti Zuljan, KTD Zarja Bilje

Foto Dominik Nemec

 

 

 

 

 

 

 

Oglejte si tudi