Logo MojaObčina.si

Miren-Kostanjevica

DANES
8°C
6°C
JUTRI
5°C
1°C
Deli
4554

Društva upokojencev Kostanjevica na Krasu, Miren in Bilje - Druženje v Selah na Krasu

V nedeljo 12. junija se je v Selah na Krasu zgodilo občinsko srečanje upokojencev na katerem so sodelovala vsa tri društva: organizator DU Kostanjevica v sodelovanju z DU Miren in DU Bilje. Srečanje je bilo zasnovano v prepričanju, da se moramo najprej razgibati, zato smo se zbrali na prireditvenem prostoru od koder smo se podali na Kremenjak. Pred odhodom nas je nagovoril tudi g. Zlatko Martin Marušič – predsednik PZDU Severne Primorske. V lepem vremenu so se pohodniki podali na pot in se vrnili ravno v času, ko so začele naletavati prve dežne kaplje.

V zavetje nas je vzela osmica Pahor »pri Krčarju«, ki nam je pripravila hrano in v sodelovanju z našimi člani tudi postregla. Ko so se prisotni umirili, saj nas je bilo 110, smo začeli s kulturnim delom programa. Predsednica Nives Urdih je povabila oba predsednika: iz Mirna g. Stanič Zdravka, ki je letos izvoljen in iz Bilj g. Dominko Cvetka, ki je bil izvoljen lani, da so se skupaj predstavili prisotnim.

Župana občine je zastopal podžupan g. Cotič Stojan, ki je prisotne tudi nagovoril. V programu je nastopala gdč. Karolina Sodnik s peto pesmijo in deklamacijo o Selah na Krasu – še osnovnošolski otrok, predstavila se nam je tudi ga. Jožica Brus priseljenka iz Hudega Loga z zabavno pesmijo o svojih zdravstvenih težavah in drugo, ki opeva Kras skozi vse leto. Začetek in zaključek pa je bil prepuščen ljudski skupini Žbrinca iz Opatjega sela, ki ohranja ljudske običaje in goji ljudsko pesem pod vodstvom g. Cirile Marušič. Zapele so nam 4 pesmi, dve na začetku, dve na koncu, ga Erika Ferfolja-Vidic nam je na kratko predstavila njihovo delovanje in nastope.

Nato se je že kar prilegla podkrepitev s hrano in pijačo ob glasbi, ki nam jo je tokrat nizal g. Silvano Spačal tako, da smo se lahko tudi veselo zavrteli.

Sporočamo vam, da je v soboto 18. Junija v Izoli pri hotelu Delfin PRIMORSKO SREČANJE UPOKOJENCEV, na katero se podajamo skupaj s člani DU Miren; za 9. Julij organiziramo enodnevni izlet na Višarje, Belopeška jezera, Planica, Vintgar in Bled (plakat bo visel od 20.6. dalje, prijave pri poverjenikih do 30.6) Predvidoma konec avgusta bo organiziran tudi dvodnevni izlet Švica – Bernina Expres. Plakat z vsemi navodili bo objavljen takoj, ko bo datum potrjen.

Lepo vas pozdravljam - Nives Urdih.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij