Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Plesni večer

Društvo žensk Žbrinca je za prvo septembrsko nedeljo pripravilo pravo plesno poslastico. Predstavila so se tri plesna društva z zelo različnimi plesnimi žanri.
V okviru Opajskih večerov pod zvezdami je društvo žensk Žbrinca pripravilo plesni večer, na katerem so se predstavili Folklorno društvo Vipava, plesno društvo Be funky in plesna skupina Prerijske breščike. Člani folklornega društva Vipava so nam predstavili tri splete: Pod skalco, Stu ledi in Plesi Posočja.

V prvem spletu  Pod Skalco so nam  prikazali  plesno zabavo v Vipavi Pod Skalco, kamor so Vipavci nekoč hodili na ples.V spletu  Stu led je bila predstavljena  koreografirana interpretacija ljudskega izročila s konca 19. stoletja, V spletu Plesi Posočja pa nas je folklorno društvo s plesi Štajeriš s petjem, Podegajga, Cvajšrit in  Rezijanka popeljalo v zgornje Posočje.

Plesno društvo Be funky vodi 24 letna Mateja Terčon Knap iz Klanca pri Komnu. Društvo deluje na področju celotnega Krasa, vse tja do Opatjega Sela in je lansko plesno sezono štel 140 članov. Lansko šolsko leto so se plesalci udeležili mednarodnega tekmovanja v Sarajevu in si priplesali: 4x 1.mesto, 2x 2.mesto, 2x 4.mesto, 1x 6.mesto in 3x 7.mesto.  Cilj društva je otrokom nuditi podporo, pomoč, srečo in veselje ter ljubezen do plesa. Skupaj tvorijo plesno družinico, ki uživa vsepovsod. In mi smo uživali z njimi, ko so nam zaplesali tri sklope  izjemno zanimivih in zahtevnih koreografij.

Country line skupino sestavljajo dekleta  vseh vetrov ter starosti, tako mlade kot starejše, ki jim je skupna želja po plesu, druženju in zabavi. Svojo pot so začela utirati leta 2012 in s prvimi country treningi so začele v Temnici. Za njimi je tudi nekaj nastopov in druženj na konjeniških zabavah, kjer se največkrat vrti glasba iz divjega zahoda, ki je vse bolj priljubljena tudi na tem koncu sveta. Na plesnem večeru so se nam dekleta s kavbojskimi klobuki na glavi in škornji na nogah predstavile s plesi Dueling violins, Doctor, doctor in Firestorm.

Občinstvo je uživalo   v ljudskih plesih, se navduševalo  nad brhkimi plesalkami hip hopa in pete so nas  zasrbele ob gledanju country plesov.  Od enega plesa do drugega   pa sta nas  popeljala naša mlada voditelja Tjaša in Črt.

 

 

Oglejte si tudi