Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Mavrični dan

Zavod ECO Kras si je vsakoletno zadal cilj izvedbe prireditve za otroke – Mavričnega dne, in sicer od leta 2010. Na prireditev so vabljeni vsi predšolski in šolski otroci z voljo do ustvarjanja in zabave, saj je program Mavričnega dne sestavljen iz otroških ustvarjalnih delavnic ter nastopa izvajalcev za otroke. Tako se je prireditve udeležilo najmanj 150 otrok, starih od 1 do 11 let, njihovih staršev in sorodnikov.

Prireditev se je pretekla leta začela v dopoldanskih urah, letos pa okrog 13h. Takrat se lahko otroci udeležijo ustvarjalnih delavnic (likovne, glasbene, ekološke, športne delavnice in delavnice ročnih spretnosti), ki jih vodijo člani in članice Zavoda Eco Kras. Kot otroški izvajalci so pretekla leta nastopili čarovnik Roman, Mojca in Kaličopko ter čarodej Mr. Saturno. Letošnji nastopajoči so Novogoriška hiša poskusov in gledališka skupina Zavoda Enostavno prijatelji z nastopom Pika Nogavička v čarovniški šoli. Program je vedno popestren tudi z raznimi dodatnimi aktivnostmi kot so trampolini, napihljiv grad, obisk konjev, sladkorna pena, pop corn itd. Letošnja novost bo igra Lov na zaklad, kjer se bodo otroci s svojimi starši, preko reševanja ugank, pomerili v iskanju »zaklada«.

Prireditev se navadno zaključi okrog 18h. Med celotnim potekom dogajanja je poskrbljeno tudi za ponudbo hrane in pijače. Če se organizatorji dogovorimo s sponzorji, otrokom delimo tudi brezplačne izvode revij Ciciban, Cicido, pobarvanke, igračke,  sladkarije itd. Na prireditvi zbiramo tudi plastične zamaške za pomoči potrebne otroke.

 

Oglejte si tudi