Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

3 Tečaj temeljnih postopkov oživljanja

Civilna zaščita OMK v okviru svojih preventivnih dejavnosti izvaja tečaj temeljnih postopkov oživljanja z souporabo defibrilatorja. Tečaje TPO po krajevnih skupnostih izvajamo z namenom, da bi čim več občanov bilo usposobljenih za nudenje prve pomoči.
 

V letošnjem letu smo izvedli kar dva. Najprej v športnem parku Java v Orehovljah, in sicer na pobudo KS Orehovlje, kjer se je urilo 25 udeležencev. Ti so se v teoretičnem delu najprej seznanili z postopki TPO, nato pa slišano preizkusili v praktičnem delu na vadbenih lutkah. Ob izvajanju masaže srca so lahko ugotovili tudi, da je potrebna precejšnja fizična pripravljenost za izvajanje postopka, kar pa ni omejitev za nudenje pomoči. Velja, da karkoli naredimo, je boljše kot da ne naredimo ničesar.
Čestitke udeležencem za zanimanje in sodelovanje ter zahvala predavateljem: Debori, Tomažu, Leji in Petri – to so člani ekipe Prve pomoči Civilne zaščite naše občine.

 

Jeseni smo podoben tečaj s souporabo AED izvedli v stari šoli na Krasu, in sicer na pobudo TD Dren in KS Sela na Krasu. Tečaj sta izvajala člana ekipe Prve pomoči CZ OMK: Matej Ferfolja in Mavricij Frančeškin. Tečaja se je udeležilo okrog 20 občanov KS sela na Krasu.

 

Dean Bizjak
Foto: iz arhiva CZ OMK

Oglejte si tudi