DANES
23°C
12°C
JUTRI
25°C
12°C
Oceni objavo

Novoletni bazar 2023 na OŠ Miren

Življenje na OŠ Miren je vedno pestro, tako v vrtcu kot v šoli. Letošnji prednovoletni čas je postregel z bazarjem, to je s prodajnim sejmom. Zbrani denar se je naložilo v šolski sklad.
 

Ideja za omenjeni dogodek se je rodila že konec lanskega šolskega leta. V pripravo smo bili vključeni vsi zaposleni od vrtca do šole. Strokovni delavci smo skupaj z otroki med pedagoškim procesom načrtovali, s kakšnimi izdelki se bomo predstavili na stojnici. Pri tem smo poskušali biti ekološki in ustvarjalni ter izdelati uporabne in estetske izdelke. Starejši učenci so ideje oblikovali pri razrednih urah, izdelavi pa namenili tehniški dan. V dneh priprave se je v naših enotah vrtca in šole žagalo in brusilo, oblikovalo iz gline, peklo in kuhalo, ustvarjalo novoletne okraske, nakit … in še kaj.

Tako je je bila ponudba na stojnicah zares pestra. V sejemski dogodek so se aktivno vključili tudi starši. Pripravili so imeniten srečelov, ki je poskrbel za napeto dogajanje, saj si je vsak želel dobiti kaj lepega, dobrega, uporabnega.

1/16
















Imenitno je bilo opazovati sproščene klepete, otroški vrvež in radovedne kupce. Prizorišče je bilo polno veselih obiskovalcev, kjer se je družilo prijetno s koristnim.

Vsi sodelujoči smo se izkazili: kolektiv, vrtčevski in šolski otroci, starši in ostali obiskovalci. Le tako sodelovanje z roko v roki omogoča napredek, dobro opravljeno delo in zadovoljstvo.

Delavci OŠ Miren

Foto: arhiv šole

Oglejte si tudi