Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
4°C
Oceni objavo

Vizija in strategija razvoja Občine Miren-Kostanjevica 2017 - 2025

 

Občina Miren – Kostanjevica je prvič po 23 letih dobila svojo razvojno strategijo. Dokument »Vizija in strategija razvoja Občine Miren – Kostanjevica 2017 – 2025«, ki smo ga sprejeli na zadnji seji občinskega sveta, je nastajal skozi vse- vključujoč proces od septembra lanskega leta do danes. V njem je sodelovalo več kot 400 aktivnih občank in občanov. Da smo že v začetku vključili mnenje prebivalcev občine o tem, kakšno občino si želijo in na čem naj temelji prihodnji razvoj, se je izkazalo kot dobrodošlo in pomembno orodje pri razvojnem načrtovanju. Širša javna razprava o strategiji razvoja občine, ki je potekala v mesecu maju, je namreč potrdila ključne razvojne usmeritve z nekaj manjšimi dopolnitvami, ki smo jih v tem končnem predlogu tudi upoštevali.

 

V pripetem gradivu je tako sprejet končni dokument z obrazloženimi posameznimi koraki na tej skupno prehojeni poti. In ker se s tem naša zaveza za pospešen vsestranski razvoj ne zaključuje, temveč bo aktivno zorela še nadaljnjih osem let in več, vas vabimo, da se nam pri tem pridružite. Da nas spremljate in o konkretnih aktivnostih seznanjate širšo javnost. Da opozarjate na tiste pomanjkljivosti v naši sredini, ki jih moramo odpraviti, in v partnerskem sodelovanju poročate o predstavljenih predlogih rešitev.

 

V želji po tvornem sodelovanju vas lepo pozdravljamo in vam želimo veselo praznovanje dneva državnosti ter prijetne in kar se da dolge počitnice.

 

S spoštovanjem,

Mauricij Humar, župan

Oglejte si tudi