Logo MojaObčina.si

Miren-Kostanjevica

DANES
6°C
-2°C
JUTRI
6°C
2°C
Deli
3016

Vokalna skupina Chorus '97 praznuje

Vokalna skupina Chorus '97 Miren obeležuje v letošnji pevski sezoni 20. obletnico delovanja. Že drugo sezono deluje pod umetniškim vodstvom priznanega glasbenega pedagoga in pevca Vladimirja Čadeža in ob korepetitorski pomoči Ane Zalar. 

Jubilej so pevci proslavili s celovečernim koncertom v soboto, 9. decembra, ki so ga priredili v telovadnici Osnovne šole Miren. Na koncertu, ki ga je povezoval dramski igralec Radoš Bolčina, so med pesmimi predstavili svoje preteklo delo, med drugim tudi delček nastopa v operi Gioacchina Rossinija Seviljski brivec, pri kateri so sodelovali v preteklem poletju. V tem delu sta se jim pridružila tudi solista Vladimir Čadež in Zdravko Perger, ki je operno predstavo tudi režiral.

Pred številnim občinstvom je pevcem čestital župan Mauricij Humar, sledili pa so mu predstavniki društev in drugi gostje. Vodja območne izpostave Javnega sklada za kulturo Nova Gorica Sabina Volk Simčič  je pevcem podelila Gallusove značke in priznanja za dolgoletno delo v zborovskem petju.

Druženje pevcev z gosti in poslušalci se je po koncertu nadaljevalo tudi ob pomoči kuharjev Osnovne šole Miren in Društva žena Miren – Orehovlje.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!