Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
8°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Tiana Gatej zmagovalka 3. pevskega festivala Pojmo (z)godbo

Na 3. pevskem festivalu Pojmo (z)godbo, ki je potekal 15. novembra v Kulturnem domu v Bukovici, je po mnenju strokovne komisije zmagala Tiana Gatej iz 6.a in tako postala najboljša pevka na festivalu.
Na 3. pevskem festivalu Pojmo (z)godbo, ki je potekal 15. novembra v Kulturnem domu v Bukovici, je po mnenju strokovne komisije zmagala Tiana Gatej iz 6.a in tako postala najboljša pevka na festivalu.

Da Tiana rada poje, to vedo povedati prav vsi, ki jo poznajo. V preteklem šolskem letu je pričela z urami solo petja v šoli glasbe in umetnosti Ozlinka in njena ljubezen do petja je pod mentorstvom srčne in strokovne Nike Kodrič postala še močnejša. Ni več prepevala samo doma, v avtomobilu in po šolskih hodnikih, v roko je prijela mikrofon in stopila na oder. 

 

Festival Pojmo (z)godbo

7. septembra je nastopila na festivalu Mladi glas Goriške in odlično odpela pesem Helene Blagne Ti boš vedno prvi. Ko je v roke dobila vabilo na predizbor za Pojmo (z)godbo, se je nemudoma odzvala.

Festival je nastal leta 2015 na pobudo Godbeniške šole Vogrsko in velja kot izpopolnjen in kvaliteten pevski festival z odlično organizacijo. Vsako drugo leto lahko osnovnošolci iz Solkana, Šempetra, Mirna in Renč, Dornberka in njihovih podružničnih šol ter Osnovnih šol Šempas in Branik preizkusijo svoje pevske sposobnosti in pridobijo nove, pozitivne izkušnje, prijatelje in morebitne pevske mentorje.  

 

Finalni nastop v Bukovici

Tiana Gatej se je najprej udeležila predizbora, kjer so njeno petje ocenjevali uveljavljeni glasbeni strokovnjaki. Izmed 20 nastopajočih so izbrali šest finalistk, ki so 15. novembra nastopile pred polno dvorano v Bukovici. 

Dekleta so pela zahtevne pesmi, saj so bile napisane za zrele glasove, ne pa za dekleta, ki so šele vstopala v puberteto. Najmlajša je imela komaj 10 let. Organizator je finalistkam ponudil šest skladb, ki so si jih razdelile naključno, saj je vsaka izžrebala svojo pesem.

Pesem Nuše Derenda Vzemi me, veter je tako izbrala prav našo Tiano. Dekle je imelo le dva tedna, da se jo je naučila. Na odru je nastopila samozavestno, čeprav se je na začetku zrcalilo nekaj treme, predvsem zaradi prisotnosti Nuše Derenda, ki je na festivalu nastopila kot posebna gostja in bila tudi članica strokovne komisije. Že naslednji hip se je odlično znaša, kar je pokazala s čustvenim petjem in usklajenim gibanjem po odru. 

 

Strokovna komisija je imela težko delo pri izbiri zmagovalnega nastopa, saj so vsa dekleta blestela s svojimi izvedbami zimzelenih slovenskih popevk. Na koncu je Tianin nastop prepričal z odlično kontrolo glasu in na oder je lahko ponovno stopila kot zmagovalka festivala. Organizatorji so našo pevko bogato nagradili. V trajen spomin ji bo ostal lesen mikrofon in seveda tudi takšen, čisto pravi, njen prvi. Kot najboljša po mnenju strokovne komisije bo še naprej sodelovala z organizatorji in s pihalnim orkestrom Vogrsko; tako bo z njimi zapela na božičnem koncertu 26. decembra.

 

Uredništvo

Foto: Maja Gatej

Oglejte si tudi