Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
18°C
6°C
Oceni objavo

RAZSTAVA LIKOVNIH DEL ESTERE PRINČIČ IZ MIRNA

V nedeljo, 1. 12. 2019 smo Mirenci vstopili v adventni čas z otvoritvijo razstave likovnih del Estere Prinčič v Mirenski likovni galeriji v medkulturnem centru v Mirnu.

Ob 17 uri se je v centru zbralo veliko število ljudi in prisluhnilo nastopu ŽePZ Miren Orehovlje pod vodstvom Mirana Rustje in kitaristki Aniki R., ki so sodelovali v kulturnem programu ob otvoritvi razstave in jo je Estera postavila na pobudo vodje likovne sekcije DU Miren Faganeli N.. 

Njeno dosedanje delo in ustvarjanje je predstavila Hema Jakin iz likovne sekcije društva KUL-TU-RA Renče, pri kateri je zadnja leta Estera zelo dejavna in s pomočjo mentorice akademske slikarke Jane Dolenc ustvarja številna dela v akrilni tehniki.

Na vprašanje, kako sprejema svoje ustvarjanje nam je odgovorila: »Risanje ni samo to, je tudi druženje sebi enakih in pozitivnih ljudi. Vedno rišem zase in za svojo dušo. V tem svetu se lahko odklopim tudi po več ur, ki minejo kot bi trenil. Slikarstvo človeku spremeni pogled na svet«.
Odkar se aktivno ukvarja s slikarstvom, se ob vsakem trenutku zamisli, kako bi ga lahko upodobila na sliki, kako bi bilo potrebno zamisel upodobiti, da slika prikaže to kar si želi. Zato se pretežno usmerja  v risanje pokrajine, naravo povezano z vodo, cvetje... 

Doslej je sodelovala na številnih razstavah v okviru likovne sekcije društva »Kul-tu-ra« iz Renč, tako v slovenskem prostoru, kot tudi v Italiji in Avstriji. Redno se udeležuje delavnic ex-tempor, kjer jim skupinsko ustvarjanje do končnega izdelka in razstave vedno znova predstavlja izziv. Letos v juliju je sekcija iz Renč razstavljala stilizirane vrtnice v UKC Ljubljana. Ponosna je, da so ob tej priliki izbrali njeno sliko za predstavitveno zloženko.

Razstava z naslovom Sledi letnih časov, ki je tematsko ustrezna z naslovom, bo na ogled vsak četrtek od 18.30 do 19 h, pa tudi med Družabnimi plesnimi večeri društva DU Miren, ki so ob četrtkih od 19h -21h v centru Miren.

 

Faganeli Nevenka

Oglejte si tudi