Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

PROSVETNO DRUŠTVO “KRAS” PRAZNUJE ČASTITLJIVIH 110 LET

V soboto, 21.6., na prvi poletni večer, je Prosvetno društvo “KRAS” Opatje selo z osrednjo prireditvijo obeležilo 110. obletnico ustanovitve društva.
Prireditev se je začela z nagovorom predsednice Izvršnega odbora društva Alenke Marušič,

nadaljevala z govorom župana občine Miren Kostanjevica, g. Zlatka Martina Marušiča in

predstavitvijo vseh sekcij društva – moškega pevskega zbora “KRAS”,

mladinskega pevskega zbora “KRAS”, pod vodstvom Pavla Pahorja,

otroškega pevskega zbora “KRAS” pod vodstvom Mojce Ivanc in 

dramske sekcije, katere vodja je Neda Klemše.

 

Moški pevski zbor nas je, s pomočjo voditeljev prireditve Hermana in Vesne Besednjak, s pesmijo in besedo popeljal skozi zgodovino slovenstva od Brižinskih spomenikov naprej do osamosvojitve Slovenije.

Mladinski pevski zbor je s pomočjo mladih instrumentalistov občinstvo navdušil s pestrim izborom različnih zvrsti zborovske pesmi, mladi pevci otroškega pevskega zbora pa so nas popeljali v čudoviti svet ljudskih pesmi.

Recitacije članov dramske sekcije so na hudomušen način predstavile in opisale kraškega človeka. Na prireditev je bila povabljena tudi vodja JSKD izpostave Nova Gorica,  ga. Maja Jerman Bratec, ki je društvu čestitala in zaslužnim članom moškega in mladinskega pevskega zbora podelila Gallusove značke ter Linhartove značke zaslužnim članom dramske skupine.

 

Prireditev se je zaključila s podelitvijo simboličnih nagrad – Lir (simbol Prosvetnega društva “KRAS”) zaslužnim članom društva, vodjem sekcij društva ter nastopajočim na osrednji prireditvi.

Manjkale niso niti prisrčne čestitke in želje povabljenih društev in organizacij s katerimi društvo sodeluje.

 

Prireditev se je že skoraj tradicionalno zaključila s pesmijo Ružo crvena, ki sta jo skupaj z navdušeno dvorano zapela moški in mladinski pevski zbor s spremljavo mladih instrumentalistov.

Čudovit poletni večer se je zaključil s pogostitvijo in druženjem še pozno v noč.

 

Zapisala: Erika Ferfolja Vidič

Oglejte si tudi