Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
15°C
6°C
Oceni objavo

POMNIK MIRU KMALU ŠE BOLJ DOSTOPEN TUDI RANLJIVIM SKUPINAM

Občina Miren Kostanjevica je že leta 2017 prejela naziv Občina po meri invalidov, ki odraža trajnostno zavezo, da se javne površine in prostore ureja in prilagaja ranljivim skupinam. Mednje sodijo tudi številne turistične znamenitosti in kot največji v občini Pomnik miru na Cerju.

V mesecu decembru 2022 je ekipa Zavoda Brez ovir na Cerju opravila terenski ogled objekta in na seznanitvenem sestanku predstavila novosti na področju dostopnega turizma za gibalno ovirane obiskovalce.

Zavod Brez ovir je socialno podjetje, katerega temeljne usmeritve so kvalitetno in strokovno izvedena osebna asistenca, prizadevanje za izboljšanje dostopnosti objektov za osebe z oviranostmiter spodbujanje razvoja dostopnega turizma za gibalno ovirane obiskovalce. Družbeno odgovornost izkazujejo z ozaveščanjem ponudnikov storitev in uporabnikov glede nujnosti prilagoditev. S tem spodbujajo zagotavljanje enakih možnosti za vse, kar pozitivno vpliva tudi na ekonomijo.

Omogočanje enakih možnosti za vse

Zavod Brez ovir skrbi tudi za spletno platformo www.brezovir.si , na kateri ranljive skupine najdejo pester pregled ponudbe dostopnega turizma. Vsaka lokacija je pred umestitvijo v ponudbo pregledana s strani strokovnjakov na terenu.
Opisi vsebujejo vse potrebne
 informacije o lokaciji in stopnji prilagoditve objektov potrebam gibalno oviranih oseb. Seznam se redno dopolnjuje in med zadnjimi je na spletno stran umeščena tudi informacija o dostopnosti Pomnika miru na Cerju.

Zavedamo se, da imamo na tem področju še veliko priložnosti za dodatne prilagoditve, ki bodo ranljivim skupinam zagotovile enakovredne in dovolj kakovostne izkušnje. Temu cilju bomo v sodelovanju z zavodom Brez ovir sledili tudi pri nadaljnem urejanju okolice Pomnika ter vzpostavitvi stalne razstave Na zahodnem robu.

V veliki želji, da ranljivim skupinam čimbolj približamo našo ponudbo, bomo v prihodnje namenili sredstva tudi za prilagoditev spletne strani ter izobraževanja za turistične delavce na temo izpolnjevanja potreb ranljivih skupin.

 

Oglejte si tudi