Logo MojaObčina.si

Miren-Kostanjevica

DANES
8°C
-2°C
JUTRI
6°C
-2°C
Deli
3605

Ogledalo, povej... komedija za male in velike

Veselje na kulturnih prireditvah je namenjeno vsem generacijam: od otrok in mladostnikov do odraslih. V tem duhu je bila v telovadnici OŠ Miren pripravljena igra Ogledalo, povej, ki jo je priredila in režirala Danijela Puja.

KD Stanko Vuk je v sodelovanju z OŠ Miren povabilo Mladinsko dramsko skupino  Prosvetnega društva Štandrež, da so zaigrali posodobljeno igro o Sneguljčici. V igro so vpletene tudi osebe iz drugih pravljic, na primer Pepelka, in liki iz sodobnega sveta, kot sta režiser in snemalec.

V igri Ogledalo, povej ... je osrednja oseba hudobna kraljica (igra jo Ester Sclauzero), ki pogosto sprašuje ogledalo, ali je najlepša v kraljestvu. Celo ogledalo se naveliča njene obsedenosti z lepoto. Seveda zmaga ljubezen med princem iz pravljice Pepelka (igra ga Pietro Graunar) in Sneguljčico (igra jo Camilla Komic). Čeprav je Pepelka lepa (igra jo Lara Proderutti) in ji gre prav izgubljeni čeveljček, se princ ozre za drugo. Pri tem imajo nekaj besede tudi zanimivi palčki, ki opravljajo različne sodoben službe.

Otroci iz vrtca in šole so zavzeto sledili dogajanju na odru. Posebno zanimivo jim je bilo, da so se po predstavi lahko dotaknili igralcev, pokukali v zaodrje.

S pomočjo igralske skupine iz Štandreža nam je uspelo telovadnico OŠ Miren spremeniti v »gledališče«. To gotovo ni najboljša izbira za gledališko predstavo, žal pa edina možnost v Mirnu. KD Stanko Vuk si bo kljub temu še vedno prizadevalo, da bi vsako leto ponudili otrokom vsaj eno predstavo.


Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij