Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Naši mladi talenti 2022

Prireditev Naši mladi talenti se vrača med nas. Končno lahko v živo čestitamo nagrajencem na glasbenem področju in se skupno veselimo njihovih dosežkov.
Voditeljica Mojca Dolinšek je izrazila veselje in navdušenje nad tem, da se je prireditev vrnila na občinski oder. Zahvala za to gre učiteljem Glasbene šole Nova Gorica, Glasbene šole Sežana, podružnica Komen, in Centru za glasbeno vzgojo Emil Komel, ki so pripravili in oblikovali program za nastop.

Župan Občine Miren - Kostanjevica Mauricij Humar je ob tej priliki med drugim povedal: »Nekateri, ki so bili v preteklosti med prejemniki priznanj na tem odru, so danes priznani glasbeniki ali se z glasbo poklicno ukvarjajo. Poleg teh je še mnogo tistih, ki igrajo za veselje. Toda najpomembnejše je, da prav vsi igrajo s srcem. Prepričan sem, da so igrali tudi v času kovida.«

Vsak nastop pomeni za nastopajoče veliko priznanje. Ob tej priliki sta jim župan in voditeljica  čestitala in zaželela, da bi jim glasba ostala v srcu, da bi razvijali svojo sposobnosti in ob tem doživljali veselje, zadovoljstvo uspeh. Starši pa naj jim bodo v oporo in zvesti spremljevalci na tej poti tudi v napornih obdobjih in stiskah, ki jih doživljajo.

Nastopili so: Elizej Rižnar, Jasmina Batistič, Lara Pahor, Katarina Klančič, Nika Pahor, Katarina Vidič, Tjaša Veselič, Sofija Štukelj, Ilenija Marušič in Gašper Furlan.

Korepetitorja sta bila Eva Dolinšek in Pavel Pahor.


Nagrajenci Naših mladih talentov 2022

Gašper Furlan, trobenta, je na tekmovanju Bolero International prejel 3. mesto in s tem zlato nagrado. Poučuje ga Erik Žerjal na Glasbeni šoli Sežana, podružnica Komen.

Jaka Čehovin, tolkala, na tekmovanju Bolero International prejel bronasto plaketo. Poučuje ga Matija Tavčar na Glasbeni šoli Sežana, podružnica Komen.

Filip Silič je na 51. državnem tekmovanju mladih glasbenikov (trio trobent) prejel srebrno plaketo. Poučuje ga Peter Pavli na Glasbeni šoli Nova Gorica.

 

Nagrajencem in nastopajočim čestitamo za njihove dosežke in želimo, da bi še naprej nastopali s takim žarom, kot so doslej.

 

Kulturno društvo Stanko Vuk

Foto: Sonja Cijan

Oglejte si tudi