Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
6°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Magistrski koncert Janija Klančiča

 

Cerkev frančiškanskega samostana  na Kostanjevici pri Novi Gorici je bil tisti akustični prostor, kjer je svoj  magistrski koncert dirigiral Jani Klančič iz Mirna. Pevce Komornega zbora Grgar - Nova Gorica je ob pomoči mentorja  - profesorja Sebastjana Vrhovnika z Glasbene akademije Ljubljana, in siceršnjega zborovodje Andreja Filipiča pripravljal na ta nastop vse od pomladi dalje.

Jani Klančič je ob podpori mentorja izbral zanimiv repertoar in ga naslovil Ledeni utrinki. Spored koncerta je namreč obsegal sakralna in posvetna dela skladateljev 20. in 21. stoletja, ki izhajajo iz baltskih in skandinavskih držav. Posebej naj poudarimo lirične priredbe norveških ljudskih skladb, ki so bile med gledalci čustveno toplo sprejete.

Jani ni novinec na pevskem odru. Začel je že kot osnovnošolec v Mešanem pevskem zboru Primož Trubar Nova Gorica, nato nadaljeval v Fantovski pevski skupini Anton Klančič Miren. V sezoni 2012/13 je za štiri leta prevzel vodenje Moškega pevskega zbora iz Mirna. Že v sezoni 2014/15 se je priključil Komornemu zboru Grgar - Nova Gorica, kjer je še sedaj korepetitor in asistent zborovodje. Poleg tega je tudi umetniški vodja moškega okteta Sotočje iz Črnič.

Janiju čestitamo in želimo še nadaljnjih uspehov.


Uredništvo

Oglejte si tudi