Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

Literarni in fotografski natečaj območne izpostave JSKD Tolmin

LITERARNI NATEČAJ  OD VOJNE K MIRU, IZ TEME V SVETLOBO

Po vsaki vojni je dana nova priložnost za radost in pomlad …

ROK ODDAJE DEL  -  1. junij 2018

 

K sodelovanju ste vabljeni vsi, ki pišete poezijo, tudi haiku. Veseli bomo vsakršnega prispevka, ki ustreza osnovnim kriterijem poetske govorice.

V poštev pridejo reminiscence na pretekle vojne, mogoče so interpretacije dogajanja današnjega sveta … Po dolgih letih teme se ob koncu vedno prikaže svetloba, luč upanja in novega začetka. Želimo, da je poudarek predvsem na tem dejstvu – poezija naj izraža veselje do življenja, sije naj luč iz nje, ki prinaša mir in svobodo. Po vsaki vojni je dana nova priložnost za radost in pomlad …

  • Natečaj je odprt za vse generacije ustvarjalcev (stari nad 15 let).
  • Poslano gradivo naj ne bo preobsežno(do pet haiku pesmi, do tri krajše pesmi ali ena daljša).

Prispevke bo pregledala strokovna komisija, izbrana dela bodo predstavljena na zaključnem recitalu in predvidoma objavljena v foto-literarni zbirki.

 

VSE INFORMACIJE PRILAGAMO V RAZPISU.

Prispevke pošljite do petka, 1. junija 2018 na naslov: JSKD OI Tolmin – LITERARNI natečaj,  Trg m. Tita 8, 5220 Tolmin

ZAŽELENO po e-pošti na natecaj.jskd.tolmin@gmail.com

 

FOTOGRAFSKI NATEČAJ  OD VOJNE K MIRU, IZ TEME V SVETLOBO

Po vsaki vojni je dana nova priložnost za radost in pomlad …

ROK ODDAJE DEL - 1. junij 2018

 

K sodelovanju ste vabljeni amaterski in profesionalni fotografi. Veseli bomo vsakršnega prispevka, ki ustreza osnovnim kriterijem likovno-fotografske govorice. Pošljete lahko tudi foto haige (haiku vkomponiran na fotografijo).

V poštev pridejo reminiscence na pretekle vojne, mogoče so interpretacije dogajanja današnjega sveta …. Po dolgih letih teme se ob koncu vedno prikaže svetloba, luč upanja in novega začetka. Želimo, da je poudarek predvsem na tem dejstvu – fotografije naj izražajo veselje do življenja, sije naj luč iz njih, ki prinaša mir in svobodo. Po vsaki vojni je dana nova priložnost za radost in pomlad …

Vsak lahko sodeluje z največ tremi črno-belimi ali barvnimi digitalnimi fotografijami ali foto haigi (haiku vkomponiran na fotografijo).

Prispevke bo pregledala strokovna komisija, izbrana dela pa bodo predstavljena na zaključni razstavi in bodo predvidoma izšla v foto-literarni zbirki.

 

Fotografska dela in prijavnico pošljite najkasneje do petka, 1. junija 2018 na natecaj.jskd.tolmin@gmail.com  ali zapisana na zgoščenki/ključku, na naslov: JSKD OI Tolmin, Trg m. Tita 8, 5220 Tolmin, s pripisom: za foto natečaj (zgoščenke/ključki se ne vračajo).


Več informacij:
JSKD OI Tolmin / O5 380 11 70 / oi.tolmin@jskd.si

 

Oglejte si tudi