Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
6°C
JUTRI
16°C
3°C
Oceni objavo

Letni koncert Vokalne skupine Chorus '97 z gosti

 

V toplem poletnem večeru v soboto, 8. junija 2019, se je pod lipami na dvorišču Osnovne šole Miren zbralo lepo število poslušalcev na Letnem koncertu Vokalne skupine Chorus ’97 in njihovih gostov, Mešanega pevskega zbora Nazarje.

Pevci Chorusa so spomnili na svoje uspehe v pretekli sezoni z vrhuncem na gostovanju v Berlinu. Na sam kulturni praznik so obiskali slovensko veleposlaništvo v Berlinu, kjer jih je zelo lepo sprejel veleposlanik Franc But, naslednjega dne pa so s sodelovanjem pri maši in koncertom postavili umetniški okvir praznovanju 50. obletnice delovanja Slovenske katoliške misije v Berlinu.

V prvem delu koncerta so pod umetniškim vodstvom Vladimirja Čadeža zapeli štiri priredbe slovenskih ljudskih pesmi, poklonili pa so se tudi bližnjemu dnevu državnosti s pesmijo Domovini Benjamina Ipavca.

Sledil je nastop Mešanega pevskega zbora Nazarje pod umetniškim vodstvom Kristine Šuster Uršič. Srečanje je sad pobratenja med občinama Nazarje in Miren – Kostanjevica, ki se je razvilo ob spominu na begunstvo okoli 1200 prebivalcev Mirna in okolice, ki so med 1. svetovno vojno skupaj s Čevljarsko zadrugo dobili zatočišče prav v Nazarjah. Tudi tam, med vojno so Mirenci gojili zborovsko petje in bogatili kulturno življenje sebi in gostiteljem. Gostje so se predstavili s šestimi pesmimi, v zaključnem delu pa so pevci VS Chorus izvedli lahkotnejši program priredb znanih melodij.

Ob prvem obisku zbora iz pobratene občine so gostje obiskali tudi Cerje ter si ogledali razstavne prostore in razgled z vrha stolpa, poskusili so pa tudi dobrote turistične kmetije Marušič.

Robert Petejan

Oglejte si tudi