Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

DO-RE-MI

Sredi januarja se je v Domu krajanov Negovana Nemca v Biljah odvila že sedma revija otroških in mladinskih zborov naše občine DO RE MI.
 

 

Da smo uživali v poslušanju mladih pevcev, pa gre največja zahvala zborovodjem Ingrid Praznik, Mojci Ivanc, Minki Markič in Pavlu Pahorju, ki se vedno odzovejo našemu povabilu in z vso strokovnostjo pripravijo pevce na nastop.

 

Po uvodnem pozdravu predsednice društva Sonje Cijan je predstavnica občine Matejka Maver Pregelj nagovorila polno dvorano poslušalcev. Poudarila je, da smo v občini lahko upravičeno ponosni na mlade pevce, ki so se predstavili v tako velikem številu.

 

Sledil pa je tisti najlepši pevski  del, ki smo ga navdušeno pričakovali. Na odru so se predstavili Otroški pevski zbor Glas Bilje, Otroški pevski zbor KRAS Opatje selo, Otroški pevski zbor OŠ Miren, Otroški pevski zbor Podružnične OŠ Kostanjevica na Krasu, Mladinski pevski zbor OŠ Miren. 

 

Otroški pevski zbor Podružnične OŠ Bilje se je letos prvič predstavil kot samostojen zbor, saj je do sedaj nastopal skupaj z otroškim zborom osnovne šole Miren. Zbor je sestavljen iz učenk in učencev šole iz Bilj.

Repertoar letošnjih nastopov je zajemal tako umetne kot tudi ljudske in popularne slovenske skladbe. Prireditev je zaključil Mladinski pevski zbor KRAS Opatje selo, ki je z izbranimi skladbami tako navdušil poslušalce, da je zapel še dodatno skladbo.

 

Za uspešno izvedbo prireditve pa so poleg nastopajočih zaslužni tudi vsi tisti, ki jih na odru ne vidimo. Med njimi je član našega društva Mitja Klančič, ki vedno poskrbi, da mikrofoni in ostala tehnika delujejo brezhibno.

 

Mojca Dolinšek, KD Stanko  Vuk

Foto: Sonja Cijan

Oglejte si tudi