Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Destinacija Miren Kras se predstavi na 25. Slovenski turistični borzi (SIW)

Portorož je pretekli teden gostil Slovensko turistični borzo (SIW), največji poslovni dogodek slovenskega turizma. Jubilejne 25. borze SIW so se udeležili predstavniki 150 tujih organizatorjev potovanj in turističnih agencij iz 33 držav ter 150 slovenskih turističnih ponudnikov, med njimi tudi destinacija Miren Kras.

Udeleženci so se prek spletne aplikacije že pred samim začetkom dogodka dogovorili za več kot 3000 poslovnih sestankov in srečanj, na sam borzni dan pa so jih v sredo po prvih ocenah opravili več kot 4000. Dogodek je za udeležence predstavljal odlično priložnost tako za formalne sestanke ter neformalno navezovanje in poglabljanje stikov ter za spoznavanje odlične slovenske turistične ponudbe.

Slovenska turistična organizacija (STO) je letos že 25. organizirala Slovensko turistično borzo (SIW). Gre za dogodek, na katerem se srečujejo predstavniki tujih organizatorjev potovanj ter turističnih in specializiranih agencij ter vodilni predstavniki slovenskih turističnih podjetij in organizacij, hotelov, turističnih agencij, zdravilišč, javnega sektorja v turizmu, kongresnih centrov in ostalih ponudnikov. STO z borzo slovenskim turističnim ponudnikom omogoča sklepanje konkretnih poslov s ključnimi kupci iz Evrope in oddaljenih dežel, tuji udeleženci pa ob tem spoznavajo našo deželo, njeno turistično ponudbo in produkte v okviru številnih doživetij in na študijskih turah.

Letošnja izvedba SIW je bila prva po pandemiji covida-19, na kateri so se kupci in ponudniki srečali vsi na enem mestu. 25. borza je ob polnem obsegu srečanj ohranila poudarek na neformalnih druženjih in priložnostih za poglabljanje poslovnih stikov.
Med tujimi kupci jih je bilo 54 odstotkov na SIW prvič. Gledano po državah jih je največ prihajalo iz Italije (23), sledili so tisti iz ZDA (14), Velike Britanije (11), Avstrije in Češke (po 10) ter Nemčije (9).
 Veseli pa tudi vrnitev kupcev z azijskih trgov, ki jih je bilo na tokratni Slovenski turistični borzi 9. Skupno je z oddaljenih trgov prihajalo 36 udeležencev borze.

Destinacija Miren Kras je svojo ponudbo letos prvič predstavila v sklopu turistične borze SIW. Zanimanje za našo malo a turistično zelo pestro destinacijo je bilo veliko, opravili smo kar 15 formalnih sestankov »ena na ena« in kar nekaj neformalnih. Med interesenti prednjačijo predvsem italijanske agencije, katerim so po trgih sledili nemci, avstricij, čehi, madžari ter predstavniki ZDA in Kanade. Na naši stojnici pa so se oglasili tudi predstavniki tur. operaterjev iz Kitajske. Velika večina izmed njih išče v Sloveniji avtentičen oddih, s poudarkom na eno gastronomiji in stiku z lokalnim prebivalstvom. Naša destinacija je za agente tujih trgov izjemno privlačna saj leži v neposredni bližini 3h večjih letališč (Trst, Benetke in Treviso) ter je oddaljena le uro stran od prestolnice Ljubljane. Udeležba turistične borze je bila izjemno koristna saj smo tako na enem mestu lahko spoznali potrebe in želje gostov iz različnih ciljnih trgov zagotovo pa tudi navezali pomembne stike za nadaljnja sodelovanja.


Oglejte si tudi