Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

BOŽIČNI KONCERT

Pred kratkim smo zakorakali v leto 2014, ki je za Prosvetno društvo »KRAS« Opatje selo tudi jubilejno leto, saj društvo slavi 110. obletnico ustanovitve. Ta častitljivi jubilej bo društvo obeležilo s številnimi prireditvami tekom leta. Prva med njimi pa je bil Božični koncert, ki je bil izveden v soboto, 4. januarja 2014 v cerkvi Svetega Andreja v Opatjem selu.
Pred kratkim smo zakorakali v leto 2014, ki je za Prosvetno društvo »KRAS« Opatje selo tudi jubilejno leto, saj društvo slavi 110. obletnico ustanovitve. Ta častitljivi jubilej bo društvo obeležilo s številnimi prireditvami tekom leta. Prva med njimi pa je bil Božični koncert, ki je bil izveden v soboto, 4. januarja 2014 v cerkvi Svetega Andreja v Opatjem selu. Ob začetku prireditve je vse zbrane pozdravila in nagovorila predsednica Izvršnega odbora društva Alenka Marušič.

 

Program koncerta so oblikovali vsi trije domači zbori pod vodstvom predanega zborovodje Pavla Pahorja: Cerkveni mešani pevski zbor, Moški zbor »KRAS« Opatje selo in Mladinski zbor »KRAS« Opatje selo (slednja dva delujeta v okviru društva), poleg teh pa še gostujoča zbora: Vokalna skupina »GLAS« Bilje, pod vodstvom Ingrid Praznik in Združeni cerkveni pevski zbori iz Kostanjevice na Krasu, Sel na Krasu, Velikega dola in Komna, pod vodstvom Neve Spačal in organista Lea Čotarja. Koncert so s solističnimi točkami popestrili še saksofonist Jure Pahor, pianist Blaž Pahor in mlade pevke Tjaša Veselič, Urška Marušič in Jana Veselič.

 

Številni obiskovalci so tako podoživljali božično skrivnost skozi različne slovenske in tuje pesmi z božično vsebino. Seveda pa ni šlo brez skoraj 200-letne pesmi Sveta noč, s katero so vsi nastopajoči zbori skupaj in ob pomoči občinstva zaokrožili sobotni koncert.

 

Tako so člani Prosvetnega društva "KRAS" Opatje selo z zadovoljstvom zakorakali v to 'posebno' leto in z navdušenjem pričakujejo naslednje prireditve, o katerih bo javnost tudi sproti obveščena.

Oglejte si tudi