Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Poziv občanom, oškodovancem po pozebi 2017, za prijavo škode

Poziv Mestne občine Nova Gorica in občine Ajdovščina, Brda, Miren-Kostanjevica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba ter Vipava objavljajo poziv.

Na podlagi Navodil za ocenjevanje škode po pozebi 2017 in vnos v aplikacijo Ajda z dne 31. julija 2017, ki ga je izdalo Ministrstvo za obrambo, Uprava RS za zaščito in reševanje, obveščamo oškodovance, da bodo po pošti prejeli predizpolnjene obrazce, v katere vpišejo zgolj procent škode na posamezni kulturi in ga podpišejo.

 

Izpolnjene obrazce z dokazili (fotografije, cenilni listi zavarovalnic,…) pošljete ali prinesete osebno v sprejemne pisarne na sedeže občin.

 

Za območje cele države so priznane škode na naslednjih kulturah: slive in češplje, jabolka I. kakovosti, hruške I. kakovosti, češnje, višnje, marelice, namizne breskve, jagode, kivi, rdeč ribez, maline, gojene borovnice, orehi, kutine, lešnik v lupini, rdeče grozdje za predelavo in belo grozdje za predelavo. Priznane bodo samo škode na kulturah, ki bodo že vpisane v predizpolnjene obrazce za posamezno kmetijsko gospodarstvo.

 

Prijave škod na originalnih obrazcih, ki jih bo potencialnim oškodovancem poslala Uprava RS za zaščito in reševanje, skupaj s prilogami sprejemamo najkasneje do 23. avgusta 2017.

Oglejte si tudi