Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Tudi letos poskrbimo za čisto vas in urejen Miren Kras

Marec je mesec, ko nas ogrejejo prvi topli žarki in nas v svoj prijazen objem povabi pomlad. Čas zelenja, čas prebujanja, pa tudi čas, ko krajanke in krajani, občanke in občani, pridno zavihamo rokave ter počistimo smeti in odpadke, ki so se v naši bližini nabrale čez zimo. Veseli nas, da čistilna akcija »Čista vas in urejen Miren Kras« tradicionalno postaja del naše širše zelene odgovornosti, ki nas je pripeljala tudi do laskavega naziva zelene turistične destinacije. Letos bo potekala v soboto, 18. marca 2023, v dopoldanskem času med 8.30 in 13. uro, na celotnem območju Občine Miren – Kostanjevica.

V krajevnih skupnostih smo določili naslednja zbirna mesta: Miren v parku pri mostu, Miren na nogometnem igrišču Kampo, Bilje pri Domu krajanov Negovan Nemec, Orehovlje v Javi, Opatje selo pri Hiši Opajske tradicije, Sela na Krasu na placu (center vasi), Vojščica pri šoli, Kostanjevica na Krasu na Kržadi, Temnica pri stari šoli, Lipa pri vaškem domu in Novelo pri kapelici.

Vljudno vabljeni, da se čistilne akcije udeležite v čim večjem številu, nanjo povabite še prijatelje in sorodnike. Bodite namenu primerno oblečeni, ostalo opremo, kot so rokavice in vrečke, pa boste dobili na zbirnih mestih. Posamezne skupine, ki jih bodo določili vodje zbirnih mest, se bodo lotile čiščenja ob glavnih cestah in kolesarskih poteh, po potrebi pa tudi na divjih odlagališčih.

Župan Občine Miren – Kostanjevica Mauricij Humar si želi, da bi ta tradicija postala del našega vsakdana in da bi bili občanke in občani svetel zgled tudi ostalim obiskovalcem naše prelepe in gostoljubne skupnosti: »Bodimo odgovorna skupnost, ki je ponosna na svoj čist in lepo urejen dom. Skrbimo za varnost tudi v naravi, saj nam je že velikokrat pokazala svoje zobe ter nas opozorila, kako ranljivi smo ter odvisni od pomoči drug drugega. S svojimi pridnimi rokami in ekološko miselnostjo prav vsi mi ustvarjamo zeleno prihodnost - čist in urejen dom za generacije, ki prihajajo in obiskovalce, ki se radi vračajo.«.

Za vse dodatne informacije lahko kontaktirate koordinatorja čistilne akcije Vasjo Vendramina (tel.: +386(0)31 331 238 ali vasja.vendramin@miren.kostanjevica.si).

Oglejte si tudi