Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

ZDRAVJE V OBČINI MEŽICA

Spoštovani, 

Veseli nas, da so publikacije Zdravje v občini, ki jih na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje letos objavljamo že četrto leto, naletele na tako dober sprejem pri županih in njihovih sodelavcih, medijih in ne nazadnje prebivalcih slovenskih občin. V marsikateri občini smo s tem spodbudili ne samo razpravo o zdravem življenjskem slogu, ampak tudi pripravo akcijskih načrtov in izvedbo aktivnosti za izboljšanje zdravja občanov. 

Tudi letos smo pripravili podrobne informacije o zdravju prebivalcev za vsako od 212 občin. Kot aktualno javnozdravstveno vsebino, ki jo objavljamo v osrednjem delu publikacij, smo izbrali okolje in zdravje, saj je zdravje ljudi neločljivo povezano z okoljem, v katerem živimo in delamo. Skrb za okolje pa je ena izmed pomembnih aktivnosti na lokalnem nivoju. 

Prilagamo publikacijo za vašo občino. Publikacije s posodobljenimi podatki, kartografske prikaze, primerjave kazalnikov med leti in druge zanimive vsebine pa si lahko ogledate na spletni strani obcine.nijz.si

Upamo, da bodo prikazani podatki dodatna vzpodbuda za različne aktivnosti, ki jih za zdravje prebivalcev z različnimi deležniki izvajate na lokalnem nivoju. 

Za dodatne informacije se lahko obrnete na sodelavca Jureta Plodra (jure.ploder@nijz.si) na območni enoti Ravne Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki vam lahko pomaga pri interpretaciji podatkov in iskanju učinkovitih ukrepov.

 Z lepimi pozdravi,
Neda Hudopisk
Nacionalni inštitut za javno zdravje OE Ravne na Koroškem
Predstojnica OE Ravne 
Ob Suhi 5b
SI-2390 Ravne na Koroškem T:+386 02 8705 602
ww.nijz.si

Dokumenti, priloge
Zdravje v občini Mežica(1 MB)

Oglejte si tudi