Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

15. BOŽIČNO - NOVOLETNI KONCERT V PODZEMLU PECE

TD Mežica in Pozdemlje Pece d.o.o. vabita na 15. tradicionalni Božično-novoletni koncert v Podzemlje Pece

Letos bosta nastopila Dada Kladenik (vokal) in Marko Zeletelj (kitara).

Pevka Dada Kladeník in kitarist Marko Zaletelj sodelujeta kot džezovski duet že 23 let. Glasbenika poustvarjata glasbo iz neizčrpne zakladnice džezovskih standardov, evergreenov, slovenskih popevk ter slovenske ljudske glasbe. Izdala sta tri zgoščenke: Glory of love (1997), Stezice (2007) ter Pesmi o vinu (2008).

 

Izbor skladb je skrbno pretehtan, glasbenika skladbe priredita, na novo aranžirata in vseskozi ohranjata značilen zvok in vokalno izvedbo, ki zaznamuje ta duet. V njima lastnem slogu sta aranžirala in posnela nekaj čudovitih slovenskih pesmi, kot so: Kje so tiste stezice, Pleničke je prala, Marko skače, Teče mi vodica, Fsi so venci beli, Pojdem u rute, Pleničke je prala, En starček itd. Slovenskih ljudskih in ponarodelih skladb se lotevata z vsem spoštovanjem in se trudita z izvajanjem le-teh pripomoči k ohranjanju slovenske glasbe in kulture.

Kot gosta sta nastopila v mnogih slovenskih televizijskih oddajah na nacionalni ter komercialnih televizijah. Duet Dada in Marko nastopa na festivalih doma in v tujini, na raznih prireditvah ter protokolarnih in ostalih družabnih dogodkih.

Vse dodatne informacije dobite na tel. št. 02 87 00 180

Prodaja vstopic za koncert:

- Recepcija Podzemlja Pece d.o.o.

- Slaščičarstvo M (pri Flori) v Mežici

VLJUDNO VABLJENI!

Povezave

Youtube

Oglejte si tudi