Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

VZEMI ŠPORT, NE DROGE IN ALKOHOL

Počitnice so mimo in pred nami je novo šolsko leto. Člani Izobraževalno-Kulturnega društva mladih Perkmandelci Mežica smo se tudi letos odločili, da otrokom popestrimo začetek šolskega leta in jim omogočimo sprostitev pred novimi izzivi v vrtcu in šoli. Tako smo za naše najmlajše sokrajane, mlade in tudi starejše pripravili športni vikend oziroma projekt z naslovom VZEMI ŠPORT, NE DROGE IN ALKOHOL.
Tridnevna športna prireditev je potekala od 2. do 4. septembra pred Narodnim domom v Mežici. Letošnje leto se je z nami zabavalo največ ljudi do sedaj. Že prvi dan je bil odziv zelo dober, saj se je aktivnosti udeležilo veliko otrok, mladih in njihovih staršev, naslednja dva dneva pa je bil obisk še večji, česar smo bili zelo veseli.

Za vse, ki so želeli sodelovati, smo v petek pripravili odbojko na mivki, ki je potekala na letnem telovadišču, otroci so se lahko pomerili v uličnem hokeju ter ulični košarki, kratkočasili pa so se tudi z različnimi igrami. Sobotno popoldne smo popestrili s štafetnimi igrami, pri katerih so otroci zelo uživali in se zabavali. Igrali smo se igre z vodnimi baloni in se hkrati ohladili, za zabavo pa smo se pomerili še v hokeju in malem nogometu. Za zaključek našega športnega vikenda, smo otrokom pripravili različne igre pod košem, zabavne štafetne igre, igre z vodnimi baloni ter  seveda mali nogomet in ulični hokej. Letos je prvič potekal »Perky« tek, pri katerem smo najboljšim podelili tudi majhne nagrade. Da pa je vse potekalo bolj spontano, so imeli otroci vse tri dni na voljo različne športne pripomočke in igre (badminton, kolebnice, žoge,…), s katerimi so se igrali sami ali v družbi prijateljev.

Člani društva smo bili z obiskom izredno zadovoljni in upamo, da so se dobro počutili tudi otroci in vsi, ki so se udeležili našega projekta. Tega bomo zagotovo ponovili tudi naslednje leto.

Avtor: Eva Zapečnik

Oglejte si tudi