Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
3°C
JUTRI
15°C
1°C
Oceni objavo

14. BOŽIČNO-NOVOLETNI DIRENDAJ

V medijih je lanski december minil predvsem v znamenju političnih zdrah, povezanih z izidom parlamentarnih volitev. Verjamem, da se je politično dogajanje vsaj malo dotaknilo prav vsakega, v končni fazi pa je vendarle prevladalo tisto pravo decembrsko vzdušje. Peka medenjakov, krašenje domov, nakupovanje daril in vonj po zakuhanem vinu je naznanilo prihod praznikov.
Perkmandelci smo začeli o decembrskih praznikih razmišljati že veliko prej – v začetku novembra, ko smo se sestali, da bi oblikovali program za Božično-novoletni direndaj. Tokrat je potekal že 14. po vrsti. Kot vsako leto smo tudi letos želeli pripravit razgiban in otrokom privlačen program. Odločili smo se, da moramo izvedbo spremeniti in jo posodobiti. Tako je nastala ideja o Božični vasi sredi telovadnice. Dogajanje se je tisto soboto 17. decembra  torej odvijalo v ambientu v obliki vasi. Okrog osrednjega – Božičkovega trga – so bile razvrščene hišice, ki so s svojim videzom vabile k dogajanju v ozadju. Za pročelji ročno in natančno izdelanih hišic so se namreč odvijale številne brezplačne dejavnosti. Otroci so se lahko polepšali, si spekli slastne božične kekse, se malo razgibali  in odplesali božični ples, kot se za Božično vas spodobi. Po skakanju po igralih so si lahko odpočili v filmskem kotičku, ali pa si privoščili božični čaj v urejeni čajnici. Svoje spretnosti so lahko preizkusili v nagradnih igrah,  pri ustvarjanju dekorativnih izdelkov ali pa so se preprosto igrali v igralnem kotičku, ki je bil dobro založen z družabnimi igrami. In kjer je vse božično, mora biti tudi Božiček. Tega  je iz daljne Skandinavije  na našo željo pripeljal sam Rudolf. Po srečnem pristanku na Štalekerci si je ogledal  direndaj v Božični vasi, sprejel želje otrok in jih obdaril z bomboni.

Žal pa je vsega lepega prehitro konec. Božiček je odšel na pot k drugim otrokom,  hišicam je potekel obratovalni čas  in prireditev se je zaključila. Za sodelujoče člane, ki so prej skrbeli za nemoten potek in animacijo, se je z odhodom obiskovalcev začelo pospravljanje in izmenjavanje mnenj, vtisov.

Glede vtisov pa takole… Zadovoljni smo, ker ste prireditev dobro sprejeli in bili navdušeni nad izvedbo. Zelo smo ponosni tudi na pravljični ambient, ki je bil skrbno načrtovan in do potankosti dodelan. Veseli smo, da smo otrokom omogočili pestre, zabavne in aktivne 4 ure programa, s katerim smo vsi člani zelo zadovoljni. Upamo, da tudi vi.

Avtor: Urška Knez (za društvo Perkmandelci)

Oglejte si tudi