Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
13°C
JUTRI
24°C
12°C
Oceni objavo

POZIV za uskladitev podatkov za odmero nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča

Strokovna služba za gospodarstvo Občine Mežica želi v okviru zakonitega in predpisanega postopka za zajem podatkov in odmero nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča ažurirati evidenco uporabnikov stavbnih zemljišč za leto 2023.

Vsak lastnik oziroma neposredni uporabnik zemljišča oz. stavbe ali dela stavbe, najemnik stanovanja ali poslovnega prostora je v skladu z 3. členom Odloka o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča v občini Mežica (Ur. list RS, št. 68/2017) zavezanec za plačilo nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča in v skladu z 17. členom odloka dolžan Občini Mežica posredovati podatke za izračun nadomestila ter sodelovati pri uskladitvi evidence.

Občina Mežica želi uskladiti evidenco nepremičnin za katere se odmerja NUSZ s podatki iz uradnih evidenc (kataster stavb, zemljiški kataster in register nepremičnin).

Podatki za vašo nepremičnino, ki so v uradni evidenci Geodetske uprave Republike Slovenije MORAJO biti usklajeni s podatki, ki jih ima Občina Mežica za izračun NUSZ.

Ugotavljamo, da se še vedno določeni podatki ne ujemajo s podatki uradnih evidenc, zato vas pozivamo, da nam posredujete pravilne površine vaše/vaših nepremičnin v nasprotnem primeru bomo upoštevali podatke, ki so v uradnih evidencah.

Stanovanjska površina je seštevek čistih tlorisnih površin sob, predsob, hodnikov v stanovanju, kuhinje, kopalnice, shrambe in drugih zaprtih prostorov, (kleti, kotlarne, delavnice za prosti čas, kabineti ipd.) ter čista tlorisna površina garaže za osebne avtomobile, če je ta znotraj hiše.

V izogib morebitnim pritožbam vas pozivamo, da nam do 15. 02. 2023 javite spremembe zaradi morebitnih prodaj ali drugih prenosov nepremičnin.

 

Vse informacije lahko dobite pri Službi za gospodarstvo na tel. št. 02 82 79 357 (ga. Mateja Mešnjak) ali e-naslov mateja.mesnjak@mezica.si .

Oglejte si tudi