Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Treje kolo atletske lige

Tudi po tretjem kolu je ekipa Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske v skupni razvrstitvi obdržala vodstvo in je pred ponovno osvojitvijo naslova državnega prvaka. Ekipa Društva paraplegikov Koroške pa je bila na tej tekmi komaj tretja, a zadržala skupno drugo mesto, se pa je zaostanek za vodečo ekipo podvojil.

Organizator tretjega kola lige v atletiki je bilo Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije. Tekmovanje, ki ga je nekoliko oviral močan veter, smo izvedli v Murski Soboti na stadionu pri Osnovni šoli I v petek, 10.6.2022. Za pravilno izvedbo, odlično organiziranega tekmovanja so poskrbeli sodniki Združenja atletskih sodnikov Murska Sobota. Tekmovanja se je udeležilo le 26 tekmovalcev iz le štirih pokrajinskih društev. Nastopili so v osmih disciplinah – štiri metalne (disk, kopje, kij, krogla) in štiri vožnje (100, 200, 400 in 800 metrov). Stopničke je tokrat dosegel le Breg Mitja, ki je bil drugi na 400 in 800 m.

Zaradi odsotnosti nekaterih boljših tekmovalcev in slabših razmer zaradi vetra tokrat ni bil dosežen rezultat, ki bi posebej izstopal. Tekmovanje zadnjega kola bo na Ptuju.

Oglejte si tudi