Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

Interakcijska delavnica: Smo za mlad plac!

Vabimo vas na interakcijsko delavnico ''Smo za mlad plac!'', ki jo organiziramo člani Mladinskega društva Kulturna kibla v sodelovanju z društvom raum AU.

Delavnico bomo izvedli na prostem, na tržnici v Mežici. Lepo vabimo vse mimoidoče, da se nam pridružite in da sooblikujemo en boljši jutri!

Interakcijska delavnica je raziskovalne narave in temelji na več faznem procesu Arte Utile. Gre za akribično raziskovalno delo, kjer se tematizirajo konkretno opažene težave, s katerimi se soočamo kulturni akterji. Ta način dela nam bo omogočil potencialne rešitve za doseganje zastavljenih ciljev. Prva faza AU procesa bazira na razmisleku o določeni problematiki in ta razmislek preslikati v likovno artikulacijo (v našem primeru je to bilo kolažiranje). Druga faza temelji na reflektiranju likovnih izdelkov v javnosti in interakcijo s publiko, kjer mimoidoči dopolnjujejo likovne izdelke. Zadnja oz. tretja faza AU procesa, pa se dotika odprtja razstave likovnih produktov in razmišljanj ter predstavitev delavnice. Tematika, ki bi jo radi izpostavili na delavnici je prostor za mlade.

Pri izdelavi kolažev smo razmišljali o namenu in pomenu mladinskega prostora v našem okolju. Likovne izdelke bomo predstavili širši javnosti, jih analizirali in sokrajane povabili h komentiranju in reflektiranju tovrstne tematike. S tem bomo v lokalnem prostoru izpostavili aktualno problematiko, ki se navezuje predvsem na mlade, ki izražajo močno potrebo po javnem mladinskem prostoru. Obenem pa bomo širšo publiko, predvsem pa mlade aktivirali, da lahko s participacijo na takšnih delavnicah izrazijo svojo mnenje in proaktivno prispevajo svoj glas za boljši položaj mladine v lokalnem kraju.

Vse ideje, mnenja, kritike in komentarji so dobrodošli.

Se vidimo!

Oglejte si tudi