Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

Predvolilni diskusijski večer: mladinski prostor v občini Mežica

Tečaj, delavnica, predavanje
Vstop prost
MLADINSKO DRUŠTVO KULTURNA KIBLA
Monika Plemen
040931403
monika.plemen@gmail.com
Narodni dom Mežica, 2392 Mežica


Kakšne pravzaprav so potrebe mladih?
 
Mladi se morajo v teh letih družiti, socializirati, ustvarjati povezave, graditi odnose itd. Pomembno je, da imajo podporo v svoji skupnosti, v občini iz katere prihajajo. Torej kaj lahko mladim takšno lokalno okolje ponudi, kaj jim omogoča in kakšne priložnosti za osebnostno rast jim nudi. Člani Mladinskega društva Kulturna kibla ugotavljamo, da je obseg tega problema v našem okolju velik.
 
Namen diskusije je izpostaviti problem mladinskih prostorov v manjših krajih in poizvedeti, kakšno mnenje o mladinskih prostorih imajo ključni akterji v našem okolju (župan, urbanist, predsednik Komisije za mlade in šport, mladinski delavci itd.) Kaj opažajo, kaj lahko na podlagi dolgoletnih izkušenj povejo in kaj ugotavljajo da so danes konkretni problemi pri vzpostavitvi mladinskih centrov oz. prostorov.
 
Diskusijski večer bomo izvedli v predvolilnem času lokalnih volitev, saj želimo nakazati tudi na vprašanje, ali smo mladi ''uslišani'' samo takrat kadar potekajo volitve. Pomembno se nam zdi da se sedanji župan in njegovi protikandidati opredelijo kaj bodo konkretno naredili za mlade v občini Mežica in ali lahko pričakujemo ''ustanovitev'' mladinskega prostora v prihajajočem mandatu. Cilj diskusijskega večera je izpostaviti problematiko, ki se tiče celotne lokalne skupnosti in predstaviti interakcijsko delavnico, ki smo jo izvedli člani Mladinskega društva Kulturna kibla.
 
GOSTJE POGOVORA:
 
- Župan občine Mežica Dušan Krebel,
- predsednik Komisije za mlade in šport Aleksander Praper,,
- arhitekt in urbanist Borut Bončina,
- protikandidatka: Irena Pirtovšek Mazej,
- protikandidat: Mark Maze in
- protikandidat: Franjo Hercog.
 
 
Diskusijo bo vodila Liza Kožar, nekdanja predsednica Kluba koroških študentov, Ravne na Koroškem.

Lokacija: mala dvorana, Narodni dom Mežica

Organizator: Mladinsko društvo Kulturna kibla



Oglejte si tudi