Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

V Mladincu resnična zgodba Barbke Špruk

Na zadnjem predavanju sem spregovorila o svoji lastni izkušnji z depresijo, tesnobo, anksioznostjo in tudi o neuspešnem zdravljenju. Leta 2008 sem zdravje in življenje vzela v svoje roke in začela sama raziskovati, kako naj pozdravim svoje stiske, saj mi uradna medicina ni uspešno pomagala. Proučevati sem začela zakon privlačnosti in našla vzroke svojih težav ter se dokončno osvobodila strahu, da bi se depresija, panika, tesnoba še kdaj vrnile, saj sem spoznala, da sem sama odgovorna za svoje misli in sama ustvarjam svoj svet. Kako mi je uspelo?
Z vizualizacijo sem začela ustvarjati svoj sanjski svet in verjela, da vse, kar ustvarim v svojih mislih, privlačim v svoje življenje. Postala sem vodja animatorjev zabaviščnega centra Maribor, vodila sem več kot 20 študentov. Na tablo pa sem napisala še eno svojo željo, rada bi odprla svoje podjetje z imenom Angelska dežela. Po naključju sem res kmalu prevzela vodenje in organizacijo za podjetje Škoda Porsche, vodila sem več kot 50 študentov po vsej Sloveniji, da so po trgovskih centrih predstavljali avtomobile. Tako sem začela spreminjati svoje življenje.

Danes živim svoje sanje, saj imam od leta 2013 svoje podjetje in svetujem ljudem, predavam tako o zakonu privlačnosti kot o svoji življenjski poti, kako sem odvrgla psihiatrična zdravila in depresijo, kako sem se pozdravila z naravo ter s spremembo svojih miselnih vzorcev. Še bolj pa sem vesela predavanj po vsej Sloveniji in pozitivnega odziva ljudi, ki se odločijo, da svoje življenje vzamejo v svoje roke, saj je zdravje v nas, mi sami sebi smo najboljši in edini pravi zdravnik!

Tudi v Svetem pismu piše (evangelij po Marku 11:24): »Karkoli prosite v molitvi, verjemite, da ste to že dobili in imeli boste.« Torej, karkoli boste prosili Boga, ali kot to silo imenujete, stvarnik, prasila, narava, kozmus, vesolje …, dobili boste v svoje življenje, če boste v to močno verjeli.

Ljubezen, odpuščanje in hvaležnost so temelj našega življenja. Obenem pa poudarjam, kako zelo so pomembne besede: Žal mi je. Prosim! Oprosti mi! Hvala! Rad te imam … Pa še nekaj je pomembno vedeti, preteklosti ne moremo spremeniti, lahko spremenimo le sedanjost, ta trenutek, ki ga živimo, zato začnimo živeti bolj radostno in veselo.

Iz knjige Alkimist, avtorja Paula Coelha, povzemam: "...Ne živim niti v preteklosti niti v prihodnosti. Vse, kar imam, je sedanjost, samo ta je pomembna. Če znaš prav živeti sedanjost, si srečen človek. Tako lahko razumem, da obstaja tudi v puščavi življenje, da na nebu spijo zvezde, da se vojščaki bojujejo, ker je pač taka človeška narava Življenje bo tedaj zate zabava, veliko slavje, zakaj življenje je zmeraj le trenutek, ki ga živimo …''

Zakon privlačnosti sta opisovala še dva velika človeka, Albert Einstein in Nikola Tesla. Ob njuni literaturi spoznamo, da nas je sodobno šolstvo prikrajšalo za spoznavanje pomembnih zakonov, zakona privlačnosti in zakona ljubezni. Največ zaslug za odkritje in predstavitev svetu o zakonu privlačnosti ima Louise Hay. Zakon privlačnosti pravi, da se vse enako med seboj privlači, se pravi, da domneva, nasprotja se med seboj privlačijo, ne drži, kajti ista vrsta ptic leti skupaj. Pove tudi, da vse, kar prihaja v naše življenje, privlačimo mi sami. Virtualne podobe, ki jih držimo v svojih mislih, so tiste, ki vse to privlačijo k nam, to je, kar mi razmišljamo. Karkoli se dogaja v naših mislih, privlačimo in kasneje se to tudi manifestira in pokaže v zaznavni obliki kot stvar, snov, materija …).

Eden od načinov, kako razumeti zakon privlačnosti, je, da o sebi razmišljamo kot o magnetu. Magnet namreč vedno nekaj privlači. Zelo preprosto povedano: Zakon privlačnosti pravi, da enako privlači enako. Kot človek imam nalogo, da se oklepam misli na tisto, česar si želim, in da imam v mislih popolnoma jasno sliko, kaj si želim, tako začenjam sodelovati z največjim zakonom vesolja, to je z zakonom privlačnosti. Postali bomo to, o čemer največ razmišljamo in tudi privlačili bomo tisto, o čemer največ razmišljamo. Če nekaj vidimo tukaj (v svoji glavi), bomo to držali tukaj (v svoji roki). To načelo lahko povzamemo v tri preproste besede: Misli postanejo stvari.

 

Besedilo. Barbka Špruk

Oglejte si tudi