Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Kako v zdravo in srečno življenje? Depresija je ozdravljiva!

Novembra smo v AIA – Mladinskem centru ponovno gostili Barbko Špruk, motivacijsko svetovalko, ki po vsej Sloveniji izvaja predavanja na temo depresije. Aktualna problematika, s katero se zaradi modernega stresnega življenja srečuje vedno več posameznikov, je tudi tokrat napolnila prostor Mladinskega centra.
Barbka nam je povedala: Na zadnjem predavanju v Mengšu sem spregovorila o svoji lastni izkušnji, kako sem dokončno premagala depresijo. Prav tako tudi o izkušnjah mojih strank, ki so se z mojo pomočjo postavile na noge.

Nujno je treba poiskati vzrok, ki se ponavadi skriva v otroštvu, mladosti. Vsi s seboj nosimo celične, travmatične in podedovane spomine in dokler teh ne pozdravimo, imamo težave v zdravju, odnosu, financah. Več o tem si lahko preberete v knjigi Zdravilni kodeks (Dr Loyd, dr. Johnson). Vsak od nas nosi svojo zgodbo, a najbolj pomembno je, da znamo slišati in prisluhniti drug drugemu, saj smo vsi eno! Nihče od nas ni ne več ne manj od nikogar! In verjamem v lepši svet, v svet, kjer je veliko ljubezni in razumevanja ..., vse pa izhaja iz našega srca. Ko pozdravimo naše srce, naše življenje postane veliko bolj veselo in optimistično, sploh če se zavedamo moči hvaležnosti in pozitivnih misli. Več dobrega narediš za druge, več lepega se ti zgodi v življenju ... Osebno pa verjamem v Boga, v Jezusa in angele, ki me spremljajo vsak dan in mi dajo ogromno moči, poguma in vsega lepega, da lahko že štiri leta opravljam to poslanstvo, ki mi je prineslo veliko lepega, saj z vsakim rešenim življenjem vem, da se je bilo vredno izpostaviti in stremeti k temu, da resnica pride do vseh ljudi. Hvala Blanki, društvu Aia, ki me podpira že od vsega začetka!


Besedilo in foto: Barbka Špruk


Pismo stranke:

“…Odločila sem se, da preneham s tabletami, ker mi niso pomagale popolnoma nič. Vmes sem začela hoditi na psihoterapijo, vendar po treh mesecih ni bilo vidnih rezultatov. Nato sem na internetu zasledila Barbko in jo poklicala. Dogovorili sva se za srečanje. Šla sem k njej in bila pozitivno presenečena nad njeno pozitivnostjo, sproščenostjo in naravnim zdravljenjem. Po dveh mesecih sodelovanja z Barbko sem veliko bolj pozitivna, vesela in druga oseba, kot sem bila prej. Vem, da me še čaka veliko dela na sebi, ampak brez 0sodelovanja z Barbko ne vem, kako bi mi uspelo. Tudi v moji družini, ki mi stoji ob strani, so opazili mojo spremembo. Jaz sem rabila pogovor tisti dan, ko sem se počutila slabo in ne naslednji teden, tako kot poteka psihoterapija. Barbko sem lahko poklicala in me je usmerila, kaj narediti, da prideš ven iz te temne luknje. Rada bi se ti zahvalila, ker si mi vedno na voljo, ko te potrebujem in res ne vem, kako bi mi uspelo brez tvoje pomoči …”

 

Oglejte si tudi