Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

V občini Mengeš sprejem najuspešnejših športnikov občine zaznamoval namizni tenis

V Kulturnem domu Mengeš je konec marca potekal sprejem in slavnostna podelitev priznanj najboljšim športnikom občine Mengeš za leto 2018. Športniki, ki so prejeli priznanja, z rok Franca Jeriča, župana in Boga Ropotarja, podžupana Občine Mengeš, so v letu 2018 osvojili zlato, srebrno ali bronasto medaljo na državnem, evropskem ali svetovnem prvenstvu. Med disciplinami, ki so jih na kratko tudi predstavili, so bili šah, hokej, teakwon do, kickboxing, judo, met kladiva, odbojka, smučarski skoki, namizni tenis, kolesarjenje in ples. V uvodnem delu se je predstavila skupina Ahim Crew s Plesne šole Impulz Domžale. V nadaljevanju podelitve pa so posebej predstavili namizni tenis v Športnem društvu Partizan Mengeš. Najprej je trener David Orešnik s tekmovalci društva pokazal nekaj osnovnih udarcev, nato pa skupaj s prisotnim v dvorani pravila igre. Prisotne je nagovoril tudi Franc Jerič, župan Občine Mengeš: »Šport je pomemben del življenja, ne samo za nas rekreativce za vzdrževanje zdravja, dobrega počutja in za vas, ki v Sloveniji in Evropi dosegate zavidljive rezultate. Predvsem je pomemben kot pozitivni zgled, da le s trdim delom in predanostjo pridemo do vrhunskih rezultatov. Hvala vsem, trenerjem, predstavnikom klubov in društev ter staršem, da spodbujate naše športnike. Športnikom pa čestitam za vse dosežene rezultate in upam, da se srečamo tudi drugo leto.« Zanimiv sprejem je s športom in humorjem dodatno začinil Anže Bašelj.
Sprejem in podelitev priznanj najboljšim športnikom občine Mengeš se je začela in zaključila s plesom. Po uvodnem nagovoru povezovalca Anžeta Bašlja je s plesno točko v disciplini Hip Hop mala skupina nastopila skupina Ahim Crew s Plesne šole Impulz Domžale. Kot predzadnja je za 1. mesto na mladinskem evropskem prvenstvu v Skopju prejela priznanje najuspešnejši športnik občine Mengeš njihova članica Patricija Završan.

Sledil je kratek nagovor Franca Jeriča, župana Občine Mengeš, ki je posebej pozdravil vse športnike,  trenerje in predstavnike klubov oziroma društev: »Hvala vsem za pozitivno promocijo športa, tekmovalcem za predano delo, trenerjem in staršem za spodbude, vsem predstavnikom kluba pa, ker omogočajo potrebne pogoje. Seveda vsi nestrpno čakamo na novo Športno dvorano Mengeš, ki bo pomenila novo spodbudo za razvoj športa v naši občini.«

Kot prvi so priznanja za najuspešnejše športnike občine Mengeš prejeli šahisti, iz Šahovskega društva Mengeš -Trzin so bili Vesna Mihelič, Tilen Tisaj, Timagina Sofia, Halilovič Elma in Paternoster Janez, iz Šahovskega kluba Žalec pa Domen Tisej. V pogovoru z voditeljem je Domen Tisej pojasnil, da je pomemben reden trening ter da trenira približno uro na dan.

Naslednja sta priznanji za najuspešnejša športnika občine Mengeš prejela hokejista, Staš in Jošt Grčar Vidmar, člana Hokejskega kluba Prevoje. Oba sta navdušena inline hokejista in si želita poskusiti tudi s treningi na ledu.

V Športnem društvu Sonkal so priznanje najuspešnejši športniki občine Mengeš prejeli Arnej Plos, Filip Getov Samardžija, Ron Janežič, Taj Janežič, Kristina Momčilov, Dejan Zarić in Stefan Zarić. Uspehe so nizali v dveh disciplinah borilnih veščin, v tekwonu do in kickboxingu. V pogovoru je Stefan Zarić pojasnil, da so v letošnjem šolskem letu z novimi prostori lahko sprejeli več varovancev, oklepile so se tako vrste najmlajših kot število trenerjev.

Sledila je podelitev dvema tekmovalcem, bratu in sestri, ki imata prebivališče v občini Mengeš, matična kluba pa sta v sosednjih občinah. Janina Drolc je prejela priznanje najuspešnejši športnik občine Mengeš za dosežen rezultat v disciplini met kladiva, Jakob Drolc pa v odbojki.

Za predstavitev namiznega tenisa so tekmovalci Športnega društva Partizan Mengeš skupaj s trenerjem Davidom Orešnikom predstavili nekaj osnovnih udarcev pri namiznem tenisu in prisotne v dvorani povabili, da se tudi sami preizkusijo. Med igro s prisotnimi je priznanja najuspešnejši športnik občine prejelo kar 22 tekmovalk in tekmovalcev društva, Aljaž Frelih, Aljaž Goltnik, Aljaž Škufca, Ana Tofant, Brina Markič, David Grad, Dejan Jokič, Eva Šobar, Gaja Kobetič, Katarina Stražar, Luka Jokič, Luka Trtnik, Mark Šporar, Natalija Lužar, Nejc Erjavec, Neža Pogačar Žun, Nika Kobetič, Rok Trtnik, Tara Kobetič, Tim Pavli, Vita Kobetič in Živa Markič. Med prejemniki priznanj je kar sedem članov državnih reprezentanc. V pogovoru z voditeljem so pojasnili, da so treningi naporni, pa vendar zanimivi. Pojasnili so, da se za doseganje želenih rezultatov pripravljeni na dodatne in tudi bolj zahtevne treninge.

V Smučarsko skakalnem klubu Mengeš je priznanje prejelo 10 tekmovalk in tekmovalcev, Gal Sedmak, Jaka Perne, Erik Tomažič, Živa Andrić, Alen Pestotnik, Timo Šimnovec, Tit Voranc Božič, Nik Bergant Smerajc, Taj Ekart in Anže Lanišek, ki se je bil zaradi obveznosti z reprezentanco opravičil. Živa je ponovno presenetila z dolžino najdaljšega skoka. Vsi pa so bili polni zanosa nad uspehi, ki so jih v zaključnem delu svetovnega prvenstva pripravili fantje in punce slovenske reprezentance.

Marko Jeretin, član Kolesarskega društva Mengeš, se je opravičil, zaradi priprav oziroma odhoda na tekmo v tujino. Priznanje zanj je prevzel oče, Primož Jeretina. Pojasnil je, da je Marko še najprej predan kolesarstvu in da se veseli priložnosti za doseganje novih uspehov.

Skupaj sta prevzela priznanji za neuspešnejše športnike občine Mengeš Patricija Završan, ki je priznanje prejela za plesni uspeh v Makedoniji ter Nik Purnat, ki je uspeh dosegel v okviru Judo kluba Bežigrad.

Prireditev se je zaključila s pogostitvijo in druženjem v avli Kulturnega doma Mengeš.   

Besedilo: Tina Drolc
Fotografije: Edvard Vrtačnik

Oglejte si tudi