Logo MojaObčina.si

Mengeš

JUTRI
14°C
2°C
PON.
15°C
6°C
Deli

Prvi podjetniški zajtrk, z razlogom v Občini Mengeš, v Centru Harmonija

V petek, 14. junija 2019, je Gospodarska zbornica Slovenije organizirala »1. podjetniški zajtrk, z razlogom«. Dogodka sta se poleg podjetnikov udeležila tudi Franc Jerič, župan Občine Mengeš, ki je prisotne nagovoril, in Bogo Ropotar, podžupan Občine Mengeš. Najprej je Irena Tonin, podjetniška svetovalka GZS, predstavila projekt SPOT, Slovensko poslovno točko. V Občini Mengeš je SPOT točka zelo dobro obiskana, kar je v pozdravu izpostavil tudi Franc Jerič, župan Občine Mengeš: »Z delom Spot točke, pred tem VEM točke, smo zadovoljni. Pomen svetovanja potrjujejo številni obiskovalci in veseli smo, da celovito podporo dobijo tako že obstoječa podjetja kot tisti, ki o podjetništvu šele razmišljajo.« »1. Podjetniškega zajtrka, z razlogom« so se udeležili podjetniki z Občine Mengeš, ki opravljajo zelo različne storitve, od montaže pohištva Ikea, posredništvo z nepremičninami, računovodskih storitev, umetnostne obrti, gostinstva, fotografskih storitev, socialne oskrbe, športnih dejavnosti in drugo.

Irena Tonin, podjetniška svetovalka GZS, je pri predstavitvi točke izpostavila: »Točka SPOT je v Mengšu odprta vsako sredo od 8. do 16. ure. Pisarna je poleg občinske stavbe, na Slovenski cesti 28. V okviru točke opravljamo individualna svetovanja, na katerih podjetniki pridobijo informacije o pogojih za opravljanje dejavnosti, možnosti za pridobitev nepovratnih sredstev, opravijo pa se lahko tudi postopki registracije podjetja (s.p. ter d.o.o.), spremembe in odjave. Vse storitve so brezplačne.« V nadaljevanju je Irena Tonin predstavila nov razpis VAVČERJI, razpis Slovenskega podjetniškega sklada, v okviru katerega lahko podjetniki uveljavljajo do 60 % sofinanciranje različnih storitev oziroma vsebin, kot so zaščita intelektualne lastnine, certifikati kakovosti, skupinsko nastopanje na sejmih, zaščita patentov, blagovnih znamk, prestrukturiranje podjetja, dvig digitalnih kompetenc, priprava digitalne strategije, raziskava tujih trgov, digitalni marketing. Upravičeni stroški so opredeljeni v razpisu in se v večini primerov nanašajo na obdobje od 1.1.2019 do marca leta 2023. Prijavitelji pa so lahko podjetja, ki imajo vsaj 1 zaposleno osebo (izjema s.p.).

Nato je podjetnik in svetovalec Borut Zoran predstavil zanimivo vsebino »Kako z večjim zadovoljstvom strank povečati prihodke?«. Ponudil je odgovore na vprašanja, kako spremeniti nezadovoljne stranke v zadovoljne, kaj delati drugače kot ostali, zakaj so nekateri uspešnejši in prodajo več kot drugi, ki ima nižje cene, boljšo kvaliteto, hitrejšo dobavo?

Namen zajtrka je bilo tudi mreženje in povezovanje podjetnikov v lokalnem okolju, zato je v zaključnem delu sledila izmenjava izkušenj, dobrih praks. Zajtrk se je zaključil z obljubo, da se prihodnje leto podjetniki ponovno srečajo na 2. podjetniškem zajtrku, z razlogom. Prijazno vabljeni že vnaprej. 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj

Besedilo in foto: Tina Drolc, po zapisu Irene Tonin

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi