Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

VSI NA TRIM

Turistično društvo Mengeš je ob občinskem prazniku Občine Mengeš v nedeljo, 5. junija 2016, med 8. in 12. uro organiziralo akcijo z naslovom "Vsi na trim", ki poteka že 34 let. Članice in člani UO našega društva, ki je zadolženo tudi za vzdrževanje vadbenih orodij in urejenost trim steze, smo pred vstopom na stezo postavili informacijsko postajo z namenom, da ugotovimo, kako obiskana je naša trim steza na Gobavici in kako so z njeno urejenostjo zadovoljni uporabniki.
Povedati moram, da smo bili z obiskom zelo zadovoljni, saj je v tem kratkem času trim stezo prehodilo ali preteklo in obiskalo še Mengeško kočo ali lokal Pr´ Fartku 525 obiskovalcev. Nekateri so trim stezo pretekli kar dvakrat ali celo trikrat in na posameznih postajah opravili tudi vse predpisane vaje.

Z urejenostjo trim steze so bili obiskovalci zadovoljni. Še vedno pa jih moti sam dostop do trima, neurejeno grajsko dvorišče in živali, koze, ki ležijo ali se sprehajajo po cesti in tam puščajo iztrebke.

Obiskovalci so prišli iz 29 različnih krajev bližnje in daljne okolice Mengša. Nekateri obiščejo trim vsak dan, drugi dvakrat ali trikrat tedensko, ostali nekajkrat mesečno, ponavadi konec tedna. Prihajajo posamezniki, zakonski pari, zelo veliko je mladih družin in mlajši otroci si zelo radi ogledajo tudi živali pri Mengeški koči in poigrajo na igralih. V gostišču se je možno odžejati in okrepčati in v tem času tudi posladkati s sladoledom. Zelo pestra ponudba je tudi Pr Fartku, imajo tudi igrala za otroke.

Ob zaključku pohoda so se udeleženci pri nas lahko tudi odžejali ter posladkali. Razdelili smo tudi prospekte, razglednice, zemljevide, ki jih je izdalo naše društvo in še nekaj gradiva »Srca Slovenije«. Prospekte imamo natisnjene tudi v nemškem in angleškem jeziku, da se lahko predstavimo na prireditvah v tujini oz. tujcem v naši informacijski pisarni. Organiziramo tudi celodnevne ali poldnevne vodene izlete, na katerih si je možno ogledati znamenitosti Mengša in okolice.


Besedilo: Francka Trobec, Turistično društvo Mengeš
Foto: FZT                                          

Oglejte si tudi