Logo MojaObčina.si

Mengeš

DANES
1°C
-1°C
JUTRI
1°C
-3°C
4155

Stara fabrka iz Domžal, prva v Sloveniji ponudila burger za pse

Mesec december bo za Staro fabrko za vedno ostal v spominu. Pred enim letom (natančneje 5. decembra 2016) so namreč odprli vrata čisto nove restavracije v Domžalah – burger restavracije. Že leto kasneje (2017) pa so vsem gostom, ki imajo svoje ose oziroma hišne ljubljenčke, prvič ponudili možnost naročila burgerja za psa. Čeprav naša restavracija ni v Mengšu, a se nahaja v, le nekaj kilometrov stran oddaljenih Domžalah.

V Domžalah, natančneje na Karantanski cesti 8, se tako lahko na njihovih burgerjih oglasijo vsi tisti, ki bi radi svojim ljubljenčkom (psom) ponudili to vrsto okusnih jedi.

»Pasji burger« kot so ga ljubkovalno poimenovali je narejen iz izključno psu prijaznih sestavin, in sicer: 200g govedine, tuna, korenje, solata in bio bombetka. To njihovo odločitev so z odobravanjem podprli njihovi številni oboževalci na družabnem omrežju Facebook ter prav tako tudi gostje lokala. Jaka Skušek, direktor in lastnik naše restavracije, ki je v letošnjem letu poleg burgerjev na meni dodala tudi ostale okusne dobrote (rebrca, perutničke, "roastbif" …), pa je o tej odločitvi povedal: »Pes je v zadnjem času postal član družine, ne zgolj hišni ljubljenček, zato smo se že ob odprtju odločili, da so psi dobrodošli v našem lokalu. Velikokrat smo opazili, da lastniki psov svojim psom dajejo svojo hrano, kar pa za pse nikakor ni OK, saj začinjena hrana ni primerna za pse. Po obisku prijatelja v Zagrebu sem videl, da v modernem Zagrebu pse vodijo v trgovine, restavracije, in da psa povsod sprejmejo kot spremljevalca ne kot dodatnega gosta. Seveda sem takoj videl neizkoriščeno tržno nišo, poklical v društvo za zaščito živali, kjer so mi svetovali pri sestavinah in nastal je prvi pasji burger. Že po prvem dnevu je odziv odličen in veselim se nadaljnjih pasjh gostov.«

Besedilo in foto: Mitja Markuš

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij