Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Veliki Mengeš v tekmi živcev prekinil ero malih Mengšanov

Točno dvajset let mineva od prvega spopada med malim in velikim Mengšem. Dolga doba dvajsetih let je nanizala kar nekaj napetih in zanimivih spopadov rivalskih »narodov«, ki jih med seboj ločuje zgolj cesta iz smeri Domžal, mimo gasilskega doma in cerkve pod vznožje Gobavice. V prvih letih je bil v izraziti premoči Veliki Mengeš, za tem pa je sledilo obdobje izenačenega menjavanja na prestolu. V zadnjih letih pa so pobudo prevzeli igralci iz južnega predela Mengša in si priigrali prednost v višini petih točk, saj so lani povedli z rezultatom 12:7. Tako so bili severnjaki letos odločeni, da zaostanek zmanjšajo, južnjaki pa bi storili vse,da svoje vodstvo še bolj utrdijo.
Vse kalkulacije, zbiranje igralcev, predvidevanja in ustrahovanja nasprotnikov pa so bila zaključena v soboto, 17. septembra 2016. Ob deveti uri zjutraj sta kapetana Igor Maver in Jaka Kruljec na precej razmočena igrišča pripeljala vsak svojo petindvajseterico. Vodja tekmovanja Leo Jerič je vsem zbranim razložil pravila tekmovanja in uradno odprl jubilejni derbi. Tekma se je lahko začela. Prvotno smo si zaradi hude razmočenosti igrišč izposodili terene v Harmoniji, kjer so tekmo odigrali prvi trije pari tekmovalcev. Mali Mengeš je v tekmo krenil silovito in dal nasprotnikom jasno vedeti, da kljub močnemu skupnemu vodstvu ne misli popuščati niti za milimeter. Zmage Starčiča, Dolinarja in rutinirane dvojice Lopatič/Rahne so zarisale prve nasmeške na lica malih Mengšanov. Za tem pa se je začelo stresno obdobje podaljšanih iger, kjer so svojo izredno psihološko stabilnost pokazali tenisači s severa. Od osmih podaljšanih iger so jih osvojili kar sedem, od tega dve z rezultatom 10:9 in tri 10:8. Po zmagah Peterlina, Žnidaršiča, Bregarja, Magerla, Janežiča in dvojice Majcen/Jurišič so severnjaki v zgodnjepopoldanskih urah rezultat poravnali na 6:6. Sledili sta zmagi Juretiča in Jermana, ki sta mali Mengeš od ponovnega olimpa ločili zgolj na dve točki. Neodločen rezultat bi namreč zaradi velikega števila podaljšanih iger pokal odnesel na jug. Kljub dvigovanju rok nasmeškom in vzklikom veselja se veliki niso dali. Po tesni zmagi Marjana Resnika( Lendla ) je vajeti igre v svoje roke prevzel kdo drug kot kapetan Igor Maver, ki je ob pomoči uigranega partnerja Darka Zupančiča s silovitimi forhandi rešil praktično izgubljeno tekmo proti predsedniku Marjanu Mušiču in Stanetu Ocepku ter barko potisnil močno naprej. Zadnji žebelj v krsto malega Mengša pa je z zmago nad Dennisom Hurwitsem zabil Nejc Skok. Zavladalo je neizmerno veselje na strani velikega Mengša. Vzporedno s tekmovanjem moških pa se je odvijala tudi prva izvedba v tekmovanju deklet. Tudi tu so slavile tenisačice velikega Mengša, ki so zmagale v odločilni tekmi dvojic, po neodločenem izidu po tekmah posameznic. Tako je bilo slavje velikih popolno.

Po prejetem pokalu v rokah kapetana Maverja in njegove desne roke Duleta Planinška se je slavje nadaljevalo v večerne ure. Veliki Mengšani pa so kapetanu malih Jaku Kruljcu prijazno svetovali, naj naslednjo sezono kak teden pred tekmovanjem svoji ekipi nameni oddih v kakšnih toplicah, kjer se bodo skupaj v miru psihološko pripravljali na tokrat mentalno jeklene velike Mengšane. Skupni izid je torej 12:8 v korist malega Mengša pri moških in 1:0 v korist velikega Mengša pri dekletih. Vsi skupaj se že veselimo naslednjega, zagotovo zopet napetega srečanja prihodnje leto.

Besedilo in foto: Tim Janežič

                             

 

Oglejte si tudi