Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Težka, a zaslužena zmaga mladincev v uvodu spomladanskega dela prvenstva

»1, 2, 3, Adi!« je na ves glas zavpilo štirinajst nogometašev v rumenih dresih, ki so po štirih mesecih zimskega premora vstopili v spomladanski del sezone. Mengšani so na derbiju proti vodilnemu moštvu lige NK Trbovlje Zagorje nastopili močno oslabljeni, saj sta manjkala poškodovani Adi Muratovič (ki mu je bil namenjen vzklik podpore pred tekmo) in odsotni Anže Jerič. Domači publiki se je predstavil Kristjan Ceglar, okrepitev zimskega prestopnega roka.
Zavedajoč se, da ima pred seboj vodilno ekipo prvenstva, ki je v jesenskem delu prejela zgolj pet zadetkov in jih hkrati zabila kar 49, je domači strateg Grega Ciglar prilagodil strategijo. V uvodnih dvajsetih minutah so rumeno-črni prepustili pobudo gostom, ki so sicer imeli žogo v nogah, a si niso priigrali nobene zrele priložnosti. Domači so počasi prevzemali pobudo, izpeljali nekaj nevarnih akcij, bili nevarni iz prekinitev, a sta jim veselje vedno preprečila gostujoči vratar ali pa prečka, ki jo je nastreljal Alen Kapič. Vse do 25. minute, ko je po predložku iz kota z glavo zadel nihče drug kot Urban Hren, ki se je po dolgem času vrnil na nogometno igrišče. Do konca polčasa so domači nadaljevali z napadi, a so odšli na odmor brez novega zadetka.
Po pričakovanju so gostje v nadaljevanju pritisnili na vso moč, saj so bili pred tekmo prepričani v zmago, ki pa se jim je po prvem delu odmikala. Z dobro organizirano obrambno taktiko, s fanatično borbenostjo so Mengšani odbijali vse napade gostov, ki so zaradi nemoči postajali čedalje bolj nervozni. Kljub temu da so imeli žogo precej več v svoji posesti, so si le stežka ustvarili prave priložnosti za gol. Ko pa se je pokazala priložnost, so bili streli nenatančni ali pa se je izkazal domači vratar.
Rumeno-črni so popolnoma izčrpani, a dvignjenih rok dočakali zadnji sodnikov žvižg, ki je oznanil veliko zmago nad jesenskim prvakom. Z zmago so se utrdili na drugem mestu prvenstvene lestvice in na najboljši možen način povabili navijače, da jih še bolj glasno, še bolj množično podprejo v nadaljevanju prvenstva.
Trener Grega Ciglar: »Derbiji se ne igrajo, derbiji se zmagujejo. Zavedali smo se moči nasprotnika, ki je po mojem mnenju še vedno prvi favorit prvenstva, zato smo temu primerno oblikovali tudi taktiko. Na oblikovanje le-te, je vplivalo tudi dejstvo, da smo igrali brez dveh standardnih igralcev (Muratovič, Jerič), ki sta zelo pomembna člena ekipe. Pohvaliti moram vse igralce za upoštevanje navodil, za fanatično borbenost in mirne živce ob koncu tekme. Danes ekipa ni igrala proti, ampak za, za poškodovanega Adija in za vse tiste, ki nas vzpodbujajo in verjamejo v nas!«

Začetna postava NK Labys Mengo 28: Patrik Žnidaršič (V), Jan Tome, Žiga Žerjav, Jošt Pozman, Blaž Arh, Lazar Dević, Alen Kapić (od 88 min Žan Zalar), Urban Juras, Brin Smole, Urban Hren (od 57 min. Jaka Ro ), Kristjan Ceglar. Rezervni igralci: Jovan Oprić.

Besedilo in foto: Boštjan Marinko

Oglejte si tudi