Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Bunker Šmartnega ni zdržal

Nogometaši Mengša še naprej nadaljujejo niz tekem brez poraza, še več, nadaljujejo serijo brez prejetega zadetka na igrišču Pod Gobavico. V soboto, 6. aprila pred domačimi navijači niso dovolili presenečenja in so bili boljši z 2 : 0, s čimer so ohranili vodeči položaj na lestvici lige MNZ, Šmartno pa še naprej ostaja brez zmage na gostovanjih. Rumeno-črni so v dvoboju najboljše domače in najslabše gostujoče ekipe premagali Šmartno, s čimer so ohranili štiri točke prednosti pred Trebnjim in ohranili prvo mesto na prvenstveni razpredelnici.
Mengšani so imeli skozi vso tekmo veliko premoč, gosti pa so se v glavnem le branili. Večji del uspešno, v 71. minuti pa so vendarle klonili, ko je bil za njih usoden hiter protinapad in strel Kunavarja, ki je tokrat začel tekmo s klopi in dokazal, kako pomemben je vsak član ekipe.
Začetek tekme ni presenetil nikogar. Mengšani so takoj prevzeli kontrolo nad sredino igrišča, začeli plesti mrežo okoli tekmečevega kazenskega prostora, gosti pa so se osredotočili na obrambo in protinapade. Posledica take igre, predvsem pa trdne obrambe gostov, je bila, da priložnosti ni bilo veliko. Domači so sicer izvedli nekaj nevarnih akcij, toda v zaključku so bili premalo zbrani in konkretni. V 37. minuti se je za strel z 20 metrov odločil Kmetič, a je bil strel za gostujočega vratarja premalo močan in natančen. Isti igralec je nekaj minut pozneje izvrstno prodrl po levi strani in podal žogo v sredino, a žal soigralci niso spremljali njegove akcije in ekipi sta na odmor odšli brez zadetkov.
Drugi del ni postregel z bistveno drugačnim nogometom. Domači so še bolj izrazito napadali, gosti so jasno kazali, da bi bila točka za njih velika kot Triglav. Počasi se je v domačo vrsto začela naseljevati panika, gostom pa se ob prekinitvah ni nikamor mudilo in so želeli ukrasti vsako sekundo. Gostom je z veliko sreče z golove linije uspelo izbiti poskus Kosca, Omojuwa pa je v zaključku preveč kompliciral in vratar je brez velikih težav obranil njegov strel iz neposredne bližine. Kot brizganec vedno hladen trener Varga, je začutil, da je treba osvežiti napad in v igro poslal Kunavarja. In zadel.
Po dolgi diagonalni podaji Štrukleca, ki se je ne bi sramoval niti legendarni Lampard, je v 71. minuti Kunavar pobegnil obrambni vrsti in s strelom mimo vratarja zadel levi spodnji kot nemočnega vratarja. Goooooool!!!! Kakšno olajšanje je bilo začutiti med domačimi igralci, še bolj pa navijači, ki se iz tekme v tekmo zbirajo v večjem številu in uživajo v neverjetnih predstavah mladcev iz Mengša. Po golu se je igra umirila, domači so bili zadovoljni z izidom, gostujoči igralci pa niso imeli dovolj energije za juriš na vrata domačega vratarja Brumca. V 83. minuti je bila tekma odločena. Po podaji »mladinca« Arha iz kota, je z glavo zadel prvi strelec lige Kmetič in postavil končni izid 2 : 0.
Mengšani so v prihodnjem krogu prosti, teden dni pozneje pa jih čaka težko gostovanje v Medvodah, ko jim bo nasproti stalo tretjeuvrščeno moštvo lige Jezero Medvode.

Izjave po tekmi:
Janez Šuštar: »Vedeli smo, da moramo biti potrpežljivi, saj imajo gosti zelo čvrsto obrambo. Trener Varga je med polčasom povedal ključne stvari, ki so nas nato popeljale do vodstva. Zopet smo mrežo ohranili nedotaknjeno in dokazali, da na stadionu Pod Gobavico ni mogoče zadeti. Ponosen sem na svoje soigralce, ki so kljub zavedanju, da je trebazmagati, ohranili mirno glavo in čeprav mladi, tekmo rutinirano dobili. Lepo je biti del takšne ekipe.«

Martin Kunavar: »Že s klopi smo opazili, da se je nasprotna ekipa postavila zelo defenzivno, ter so čvrsti na sredini. Na klopi za rezervne igralce smo bili že kar nervozni, ko kljub številnim priložnostim žoga enostavno ni in ni hotela v mrežo. V preteklem tednu smo trenirali zelo dobro in začutil sem, da sem v dobri formi in da lahko zadenem. Po fenomenalni podaji Štrukleca čez celo igrišče, sem ostal iz oči v oči z gostujočim vratarjem in ga z diagonalnim strelom premagal. Zmage sem vesel predvsem zaradi ekipe, zaradi mengeških navijačev, ki nas resnično podpirajo. Danes sem bil joker s klopi jaz, prihodnjič bo kdo drug. Dokler zmagujemo, ni važno, kdo zabija.«

Blaž Arh: »Tekma s Šmartnim je bila znova težka, saj so gostje prišli v Mengeš z jasnim ciljem – ne prejeti zadetka. »Avtobus« so parkirali zelo globoko na svoji polovici in bilo ga je skoraj nemogoče premakniti. V prvem polčasu svojih redkih priložnosti nismo izkoristili, drugače pa je bilo v drugem, ko so pravočasne menjave poživile našo igro. Na takšnih tekmah pride do izraza naša fizična pripravljenost, ki je posledica dobrih treningov, na katerih je udeležba letos veliko boljša kot v preteklih letih. S svojo igro sem zadovoljen, a imam še vedno veliko prostora za napredek. Čeprav sem najmlajši na igrišču, me soigralci jemljejo za enakopravnega – kot pravi trener Varga: ni starih ali mladih, so samo dobri in boljši.«

Gremo naprej, gremo do zmage!
Labys Mengo28 – Šmartno 2 : 0 (0 : 0); stadion Pod Gobavico; gledalcev 150; sodniki: Maks Štempihar, Dragan Momčilović, Aleksander Dević; strelca: 1 : 0 Kunavar (71.), 2 : 0 Kmetič (83.).
Labys Mengo28: Brumec, Primožič (Reven), Kosec, Šuštar, Levec (Dujakovič), B.Arh, Štruklec, Letnar (Reven), Kmetič, Omojuwa (Ahmetaj), Duščak (A. Arh); Potočnik, Pustotnik.

Besedilo: Luka Štruklec
Foto: Jakob Štruklec

Oglejte si tudi