Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Srečanje generacij namiznega tenisa v Mengšu

V petek, 5. oktobra, je bil za mengeški namizni tenis zgodovinski dan. Po uvrstitvi ekipe Cornilleau Mengeš 2 v 1. državno člansko ligo sta se srečali dve generaciji mengeških namiznoteniških igralcev.

Generacija, ki jo uspešno dolga leta trenira in vodi trener Gregor Gostiša, je v preteklosti osvojila številne naslove državnih prvakov v vseh kategorijah, Špela Burgar pa je na evropskem prvenstvu za mladinke osvojila bronasto medaljo. Tudi David Orešnik je osvojil kar nekaj naslovov državnega prvaka in bil uspešen na mednarodnih tekmovanjih.

V zadnjih letih pa je David Orešnik dozorel kot igralec in postal najuspešnejši trener mlade generacije, ki je pod njegovim vodstvom osvojila več naslovov v posamičnih in ekipnih tekmovanjih, na evropskem prvenstvu pa sta Katarina Stražar in Nika Kobetič osvojili bronasto medaljo.

V 1. krogu slovenske namiznoteniške lige za člane sta se v petek srečali domači ekipi Mengeš 1 in Cornilleau Mengeš 2. V dvorani je bilo praznično in športno vzdušje, zbralo se je več kot 50 gledalcev, predvsem mladih igralcev in staršev, ki so pozdravili vsako uspešno potezo igralcev. Po nepisanem pravilu sta vodji Gregor Gostiša in Žiga Zupan le spremljala svoje varovance, podporo in nasvete pa so si izmenjevali igralci sami.

Mladi Mengšani so dvoboj povedli z rezultatom 2 : 0, Rok Trtnik je premagal Andraža Avblja, Aljaž Frelih pa Klemena Jazbiča, David Orešnik je znižal rezultat na 2 : 1, premagal je Nejca Erjavca, Klemen Jazbič pa je izenačil rezultat na 2 : 2. Mladi so nato do konca dvoboja premagovali, najprej Nejc Erjavec Andraža Avblja, Aljaž Frelih pa Davida Orešnika, Klemen Jazbič je znižal rezultat na 3 : 4 in premagal je Nejca Erjavca.

Končni rezultat 5 : 3 za ekipo Cornilleau Mengeš 2 pa je potrdil Rok Trtnik, ki je premagal svojega trenerja Davida Orešnika. To je bila odmevna zmaga mlade ekipe.


Še ena zmaga

V soboto, 6. oktobra, je bil ponoven uspeh mladih Mengšanov, z rezultatom 5 : 2 so v 2. krogu 1. SNTL premagali ekipo NTD Kajuh Slovan iz Ljubljane, uspešni so bili Nejc Erjavec z eno zmago, Rok Trtnik in Aljaž Frelih pa sta zmagala dvakrat. Ekipo je uspešno vodil Žiga Zupan.

1. ekipa Mengša pa je pod vodstvom trenerja Gregorja Gostiše gostovala v Mariboru, enakovredno so se kosali z večkratnimi državnimi prvaki Maribora do rezultata 3 : 3, ko sta se lažje poškodovala Klemen Jazbič in David Orešnik ternaslednja dvoboja izgubila. Tako je zmaga z rezultatom 5 : 3 ostala v Mariboru.

 

Besedilo: MLAJ

Foto: Janez Stibrič

Oglejte si tudi