Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
10°C
JUTRI
23°C
11°C
Oceni objavo

Na vrhu tudi v slovenskem in gorenjskem pokalu Cockte

V Kuusamu se je konec prejšnjega meseca dvignil zastor nad novo sezono svetovnega pokala v smučarskih skokih. V udarno (začetno) slovensko moštvo se je z dobrimi skoki na sklepnih pripravah v Kranju znova prebil tudi Anže Lanišek, 20-letni član SSK Mengeš, ki pa se mu uvodni nastop na Finskem potem ni izšel po načrtih.

Glede na to, da je forma na začetku sezone – zaradi manjšega števila skokov na snegu – še precej »muhasta«, je treba slabše nastope vzeti v zakup. Kdor pa pozna »Žabo«, kakor se je prijel vzdevek mladega Domžalčana, dobro ve, da ga bo vse skupaj še podžgalo in da se bo že kmalu vrnil na stare tirnice.

Upati je, da bo to kmalu uspelo tudi Matjažu Pungertarju, drugemu slovenskemu reprezentantu iz SSK Mengeš, ki so ga v pripravljalnem obdobju pestile zdravstvene težave, zaradi katerih ta čas (še) ne skače tako dobro, kot bi si želel. A napreduje iz dneva v dan; kakor tudi tudi Leon Šarc, uradno kandidat slovenske reprezentance B v nordijski kombinaciji, ki je po prvih skokih na snegu konec novembra v Ramsauu že komaj čakal prve tekme.

(Naj)mlajši varovanci trenerja trenerja Aleša Selaka pa v tem koledarskem letu ne bodo več tekmovali. Vendar pa to še zdaleč ne pomeni, da bodo počivali. Ravno nasprotno; s skakalnic in smuči so se že preselili na rolerje, na katerih bodo do nadaljnjega izboljševali motoriko, krepili telesno pripravljenost in nestrpno čakali na sneg.

Sredi novembra so se udeležili še slovesne prireditve Smučarske zveze Slovenije (SZS) v Tržiču, kjer so na razglasitvi najboljših tekmovalcev v letošnjem poletju pobrali kopico nagrad. V slovenskem pokalu Cockte si je prvo mesto v skupnem seštevku priskakal Taj Ekart (do 13 let), na drugih mestih sta končala Živa Andrić (do 9 let) in Tit Voranc Božič (do 10 let), tretja pa sta bila Alen Pestotnik (do 9 let) in Jure Močnik (do 15 let).

V pokalu gorenjske regije sta se ob Taju Ekartu na najvišjo stopnico zmagovalnega odra povzpela tudi Alen Pestotnik in Nik Bergant Smerajc (do 10 let), tik pod vrhom pa se je zasidrala drugouvrščena Živa Andrić. Za prihodnost SSK Mengeš, majhnega kluba z velikim srcem, se torej ni treba bati.

Vsak otrok, ki bi sem jim želel pridružiti, je nadvse dobrodošel. Za to zadostuje že telefonski klic (na številko 041/688-893) in po njem bo lahko začel trenirati že jutri. Ker se bližajo prazniki, pa velja izkoristiti še priložnost, da vsem bralkam in bralcem prisrčno voščimo vesel božič in srečno novo leto 2017!

 

Besedilo: Miha Šimnovec

Foto:Simon Tomažič

Oglejte si tudi