Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Mladinci zmagali in potrdili prvo mesto

Po kadetih so na sceno prišli mladinci. Turbulentno sezono so zaključili s pomembno zmago, ki je pomenila potrditev prvega mesta in naslov jesenskega prvaka! Rumeno-črni so vse dvome razblinili že v prvem polčasu s petardo v mreži Ihana. Po dveh minutah je goliado odprl Amar Muminović, ki je po lepem predložku žogo pospravil v vratarjev zgornji kot. Mengšani so kljub vodstvu takoj nadaljevali s pritiskom na vrata Ihana, ki ni zdržal več kot 20 min, ko je za Mengo zadel Lazar Dević, že čez 8 minut pa je po prekrasnem predložku Kapića z glavo za 0 : 3 zabil kapetan Muratović. Prerešetana obramba Ihana je v kratkem času prejela še dva zadetka. Znova je bil natančen Dević, za 0 : 5 pa je po lepi podaji Muratovića zabil še Vintar.
V drugem delu je trener Ciglar opravil vse menjave, ki jih je imel na voljo, tekmo pa so naši kljub dvema prejetima zadetkoma mirno pripeljali do konca. Za šesti in sedmi gol sta poskrbela Vintar in Dević, s tem pa so naši nogometaši tudi zaključili svoj strelski pohod. Dobra igra, prepričljiva zmaga, sedem zadetkov in jesenski naslov! Težko bi si želeli lepši zaključek leta.

Komentar tekme in pogled na jesenski del prvenstva nam je zaupal kapetan Adnan Muratović (na sliki):
Tekma je bila za nas zelo pomembna, saj bi nam morebitna zmaga prinesla prvo mesto na lestvici po jesenskem delu prvenstva. V tekmo smo vstopili odločno, da premagamo nasprotnika in to smo tudi storili z lepo in napadalno igro (na roko nam je šlo tudi igranje na umetni travi) in na polčas smo odšli z lepo prednostjo. V drugem polčasu pa smo tekmo mirno pripeljali h koncu. 

Pred začetkom prvenstva smo v pripravljalnem obdobju trdo trenirali, zato smo zelo samozavestno vstopili v prvi krog, a po porazu smo zelo hitro dojeli, da bo prvenstvo zelo težko in izenačeno. V nadaljevanju sezone smo nanizali nekaj lepih rezultatov, izkazali smo se tudi v pokalu MNZ – preboj v polfinale, kar je bil vsekakor najlepši trenutek sezone. Imeli smo nekaj vzponov in padcev, a na koncu se nam je trdo delo obrestovalo, zelo sem ponosen na fante, hvaležen za delo trenerja in upam, da se bo tako šlo tudi v nadaljevanju sezone.

 

Besedilo: Luka Štruklec

Foto:  Arhiv NK Labys Mengo 28

Oglejte si tudi