Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
18°C
7°C
Oceni objavo

Mengeški upi še pred oddihom skočili do novih kolajn

Najboljši slovenski smučarski skakalci se že zavzeto pripravljajo na novo sezono, ki se bo s kvalifikacijami za uvodno letošnje tekmovanje za veliko nagrado pod okriljem Mednarodne smučarske zveze (FIS) uradno začela 22. julija v Visli. Da je zelo dobro, če si že na startu zraven, se zaveda tudi Anže Lanišek, član SSK Mengeš, ki bo visoko oziroma daleč meril tudi v poolimpijski zimi 2022/23. 

Veliki vrhunec nove sezone bo vsekakor svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju, ki ga bo med 21. februarjem in 5. marcem prvič gostila Slovenija. Prednost poznavanja planiških skakalnic bo skušal takrat izkoristiti tudi 26-letni Domžalčan, ki bo v dolini pod Poncami branil bronasto kolajno s srednje naprave v Oberstdorfu 2021.

Svoje cilje zasledujejo tudi Laniškovi mlajši klubski kolegi. Na preizkušnji za slovenski pokal za mlajše mladince (do 16 let) v Velenju je bil Timo Šimnovec šestnajsti, dve mesti za njim pa je pristal Nik Bergant Smerajc, ki je nato v prepričljivo svojo korist odločil naslednjo tekmo v tej starostni skupini v Mislinji. Na tamkajšnji 93-metrski skakalnici je bil Timo petnajsti.

Kadeti in kadetinja iz SSK Mengeš so se junija v slovenskem pokalu dokazovali na 55-metrski napravi v Sebenjah pri Tržiču, kjer se je Živa Andrić v konkurenci deklet, starih do 15 let, izkazala z bronasto kolajno. Med fanti je bil v tej konkurenci Alen Pestotnik peti, med leto mlajšimi kadeti pa sta Jaka Perne in Erik Tomažič skočila na četrto oziroma šesto mesto.

Po krajšem julijskem oddihu si bodo konec meseca znova nataknili čelade, smuknili v kombinezone in nadaljevali priprave za novo sezono. Vsi, ki bi se jim radi pridružili in se preizkusili v tem športu, so prisrčno vabljeni. Informacije: Anita B.  040 188 060. 

Besedilo: Š. M.

Foto: jwsc_zakopane2022




Oglejte si tudi