Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
24°C
11°C
Oceni objavo

Mengeški skakalci že postavljajo temelje za novo sezono

Komaj dobro se je konec marca iztekla sezona v smučarskih skokih, že so se začele priprave za novo.

Rokave smo prejšnji mesec zavihali tudi v našem klubu, najprej uredili skakalni center v Zalokah pod Gobavico očistili okolico in pripravili skakalnice za poletne treninge, na katerih se že kalijo nasledniki Roka Benkoviča, Anžeta Laniška in drugih orlov iz SSK Mengeš.

Preden se povsem osredotočimo na prihajajoče izzive, se še enkrat spomnimo dosežkov naših skakalcev v minuli uspešni zimi. Najizkušenejši član kluba Anže Lanišek, dolgoletni član slovenske reprezentance A, je kljub poškodbi kolena, ki ga je za več kot mesec oddaljila od skakalnic, v končni razvrstitvi za svetovni pokal zasedel 14. mesto in tako še petič zapored končal med najboljšo petnajsterico skakalcev na svetu. Naslednji po stažu pri SSK Mengeš je 19-letni Taj Ekart, ki se je po daljšem premoru vrnil na skakalnice, na katerih si je v skupnem točkovanju slovenskega pokala med mladinci, starimi do 20 let, priboril končno 24. mesto. Komaj 16-letna Timo Šimnovec in Nik Bergant Smerajc sta v tej konkurenci z eno samo tekmo drug za drugim pristala na 29. oziroma 30. mestu, v starostni skupini do 18 let pa je bil Timo šesti in Nik deveti. Erik Tomažič (letnik 2009) je v tej konkurenci zasedel 32., njegov vrstnik Jaka Perne pa 39. mesto.


Živa Andrić (2008) je bila med mladinkami, starimi do 16 let, v končnem seštevku slovenskega pokala peta, v starostni skupini do 18 let pa je končala na 15. mestu. Med mladinci do 16 let je četrtouvrščeni Erik le za malo zgrešil skupni zmagovalni oder, Jaka pa je bil deseti, med kadeti do 15 let je bil Erik sedmi, Jaka pa enajsti. V konkurenci do 13 let je Tit Farič končal na 13. mestu, med leto mlajšimi kadeti je bil Patrik Bojc šesti, Tevž Bojc in Luka Rozman pa sta pristala na 30. oziroma 31. mestu. Med deklicami, starimi do 11 let, je Vita Maček slavila skupno zmago, Kim Žgavec pa je bila četrta, med enako starimi dečki je bil Tevž Bojc peti, Rene Rojec pa je zasedel 21. mesto. Ob prihajajočem zaključku šolskega leta kaže omeniti, da je to nadvse primeren čas za začetek vadbe smučarskih skokov.

Če imate otroka, ki bi se rad preizkusil v tem lepem športu, pokličite na telefonski številki 040/188-060 ali 041/750-404, na katerih boste dobili vse potrebne podatke o treningih v SSK Mengeš.



Besedilo: Š. M.

Foto: Skijumping.pl



Oglejte si tudi