Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Mengeški orli(či) že spet v zraku

Najboljši smučarski skakalci so po dolgi in naporni tekmovalni zimi skočili na zaslužen oddih. Anže Lanišek, član SSK Mengeš, ki je bil že drugo sezono zapovrstjo najvišje uvrščeni Slovenec v svetovnem pokalu, v katerem je v skupnem seštevku končal na sedmem mestu, je s svojo družino, denimo, odletel na Gran Canario.

»Malo smo počivali in si ogledovali otok,« je zaupal domžalski rekorder, ki je imel med dopustom tudi dovolj časa za razmislek o minuli zimi. »Izluščil sem pozitivne stvari in ugotavljal, kaj sem naredil narobe, da tega ne bi več ponavljal. Vsako leto se naučim kaj novega,« je pojasnil Lanišek, ki se medtem že spet pridno poti na treningih, da bi čim bolje pripravljen pričakal tudi novo sezono, v kateri bo glavni vrhunec svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju v Planici (med 21. 2. in 5. 3. 2023). Konec maja so se mengeški orli(či) udeležili tudi prve tekme, potem ko so se predstavili na meddruštveni prireditvi v Kisovcu pri Zagorju.

V članski konkurenci sta na tamkajšnji 55-metrski skakalnici nastopila 14-letna Nik Bergant Smerajc in Timo Šimnovec ter pristala na devetem oziroma desetem mestu, med starejšimi kadeti (do 15 let) se je Alen Pestotnik izkazal z drugim mestom, med kadeti, starimi do 14 let, pa je bil Jaka Perne šesti, medtem ko je Erik Tomažič zasedel enajsto mesto. Mlajši kadeti (do 12 let) so se merili na sosednji 28-metrski napravi, na kateri so se Tit Farič, Maks Thaler Oben in Samo Tišler drug za drugim zvrstili med četrtim in šestim mestom.

Najmlajši so imeli tekmo na 15-metrski skakalnici, na kateri je bila med deklicami, starimi do 10 let, Vita Maček 3., Kimi Žgavec pa 6., med dečki v tej starostni skupini pa je Luka Rozman skočil na 5. mesto, Tevž Bojc je bil 14., Rene Rojec 15., Inti Djuras pa je zasedel 21. mesto. 

 Besedilo in foto: Š. M.

 


Oglejte si tudi