Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
11°C
JUTRI
21°C
11°C
Oceni objavo

Kvalifikacije za ekipno državno prvenstvo za mladince

15. januarja je potekal kvalifikacijski turnir za ekipno prvenstvo za mladince in mladinke. NTS Mengeš je sodelovala z dvema ekipama mladincev in dvema ekipama mladink.

Prva ekipa mladincev je igrala na Ravnah na Koroškem. Ekipo so sestavljali Luka Jokič, Aljaž Goltnik, Timotej Jerina in Nel Savšek Pintarič.

V prvem krogu so premagali ekipo ŽNTK Maribor z rezultatom 5 : 0, v drugem krogu NTK Fužinar Interdiskont prav tako s 5 : 0, NTK Krka so premagali s 5 : 1, z istim rezultatom pa so v zadnjem krogu premagali ekipo NTK Savinja 2.

Druga ekipa je igrala v Puconcih. V ekipi so bili Adam Rakun, Jan Kromar, David Grad, Jan Šobar in Vid Kočar. V prvem krogu so premagali NTK Sobota z rezultatom 5 : 0, v drugem krogu so premagali NTK Cirkovce z rezultatom 5 : 3, NTK Savinja 3 so premagali z rezultatom 5 : 3, v zadnjem krogu pa so izgubili proti ekipi NTK Kema z rezultatom 0 : 5.

V prvi ekipi sta Luka Jokič in Aljaž Goltnik premagala vse nasprotnike. Obe ekipi sta se uvrstili na državno prvenstvo.

Ekipi mladink sta tokrat nabirali izkušnje, saj so še vse tekmovalke kadetinje. Igralke pa bodo naslednjič nastopile na ekipnem državnem prvenstvu za kadetinje.

Tekmovalce so spremljali trener David Orešnik in pomočniki. 

Besedilo: Mlaj

Foto: David Orešnik

Oglejte si tudi