Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
8°C
JUTRI
25°C
11°C
Oceni objavo

Državno prvenstvo za članice in člane v namiznem tenisu

Ana Tofant dvakrat zlata in enkrat srebrna, Katarina Stražar in Andraž Avbelj bronasta. Na Rakeku je bilo 25. in 26. 3. državno prvenstvo v namiznem tenisu za člane in članice posamezno, dvojice in mešane dvojice. NTS Mengeš so zastopali: Aljaž Frelih, Nel Savšek Pintarič, Aljaž Goltnik, Rok Trtnik, Andraž Avbelj, Timotej Jerina, Luka Jokič, Klemen Jazbič, Ana Tofant in Katarina Stražar.

Po igranju v predtekmovalnih skupinah so se v finalni del tekmovanja uvrstili: Rok Trtnik, Klemen Jazbič, Andraž Avbelj, Luka Jokič, Aljaž Goltnik, Ana Tofant in Katarina Stražar.

Žal našim tekmovalkam žreb ni bil naklonjen, saj sta se Ana Tofant in Katarina Stražar srečali že v četrtfinalu za uvrstitev med štiri najboljše, pri ženskih dvojicah pa so se srečale v polfinalu, kar je preprečilo še večji uspeh. Za uvrstitev v finalni del tekmovanja je prijetno presenetil Luka Jokič, ki je še kadet. V prvem krogu se je pomeril z izkušenim Bojanom Pavičem iz NTK Vesna in po napetem boju tesno izgubil z rezultatom 3 : 4.

Rezultati

Članice posamezno:

1. mesto: Ana Tofant

5. mesto: Katarina Stražar.

 

Članice dvojice:

1. mesto: Ana Tofant  Sara Tokič (Letrika)

3. mesto: Katarina Stražar  Lea Paulin (Arrigoni).

 

Člani dvojice:

5. mesto: Andraž Avbelj  Klemen Jazbič

9. mesto: Luka Jokič  Bor Brodnjak (Kajuh).

 

Mešane dvojice:

2. mesto:  Ana Tofant  Gregor Komac (Maribor)

3. mesto: Katarina Stražar  Andraž Avbelj.

Igralci in igralke NTS Mengeš so na državnem prvenstvu ponovno dosegli lep klubski uspeh, za kar jim iskreno čestitamo. Tekmovalce sta vodila trenerja Gregor Gostiša in David Orešnik.

 

Besedilo: Mlaj

Foto: Gregor Gostiša

Oglejte si tudi